Ingezonden persbericht


Op 11 juni verschijnt PC Consument 6 en dit zomernummer is na ruim vijftien jaar het laatste nummer van PC Consument dat HUB Uitgevers op de markt brengt. Hiermee legt de uitgeverij nog meer focus op de titels PCM, Computer Idee, PC-Active en PC Plus en versterkt daarmee haar portfolio.

Haarlem - 11 juni 2010. Ruim vijftien jaar lang heeft PC Consument de enthousiaste computergebruiker goed en uitgebreid geïnformeerd over wat een pc-gebruiker graag wilde weten. Naast PC Consument geeft HUB Uitgevers meerdere titels uit in het IT-segment en is hierin ook de marktleider. Zo heeft HUB Uitgevers, mede door de overname van PCM en Computer Idee in 2007, en haar bestaande titels PC-Active en PC Plus een uitgebreid portfolio. Om deze titels nog steviger in de markt te zetten, heeft HUB Uitgevers besloten de krachten intern te bundelen en het portfolio te consolideren, zowel nu als voor de toekomst. Daarom is PC Consument samengevoegd met zusterblad PCM, zodat de lezer nog beter geïnformeerd wordt over alles wat met de pc te maken heeft.

Door de toevoeging van PC Consument met PCM blijft PCM niet alleen het beste computerblad voor de gevorderde computergebruiker van Nederland en België, maar verbreedt het zijn basis ook nog eens. PCM bestaat al meer dan 25 jaar en informeert over pc's, randapparatuur en de praktische toepassingen ervan, op een betrouwbare, diepgaande en bovenal aangename manier. Het maandblad verschijnt twaalf keer per jaar en staat vol onafhankelijke productvergelijkingen, testen, tips en trucs en workshops. Op de website www.pcmweb.nl zijn dagelijks het laatste nieuws, het forum, weblogs van de redactie én het TestCenter met reviews van hard- en software te vinden. Daarnaast brengt PCM regelmatig een e-mailnieuwsbrief uit en verschijnen er meerdere malen per jaar specials over onderwerpen als digitale fotografie, videobewerking en netwerken.

De abonnees van PC Consument zijn per brief op de hoogte gebracht van de wijziging. Hoofdredacteur Rob Coenraads zal verantwoordelijk blijven voor de titels PCM, Computer Idee en PC-Active. PC Consument adjunct-hoofdredacteur Jeroen Geelhoed maakt de overstap naar PC Plus en zal als hoofdredacteur deze snelgroeiende titel voor de beginnende 50+ computergebruiker gaan leiden. Met deze stappen profileert HUB Uitgevers zich verder als grootste IT-uitgeverij van de Benelux.

PC Consument 6/2010 ligt nu in de winkel.

Noot voor de redactie -