AkzoNobel

Het kleurrijkste Wereldkampioenschap ooit

Fans uit alle windstreken maken zich momenteel op voor het grootste voetbalevenement ter wereld en hoewel AkzoNobel voor vijf belangrijke stadions verf heeft geleverd, zijn het de supporters die nóg meer kleur zullen geven aan het langverwachte WK in Zuid-Afrika.

Het belooft het kleurrijkste voetbalevenement ooit te worden, maar wat zeggen de kleuren die gedragen worden over de fans van de deelnemende landen?

Volgens kleurenexperts van AkzoNobel zullen supporters van Spanje, Denemarken en Zwitserland - omdat ze in rood zijn uitgedost - tot de meest fervente en gepassioneerde, maar tevens tot de meest strijdlustige aanhangers behoren. Supporters van de teams van Nederland en Ivoorkust - in oranje spelend - zullen het meest laten zien dat ze plezier hebben, opgewekt zijn en gezelligheid uitstralen. Het blauw van Italië, Frankrijk en Argentinië daarentegen suggereert rust en kalmte, eigenschappen waar deze supporters niet altijd om bekend staan.

Verscheidene teams, waaronder de teams van Zuid-Afrika, Nigeria, Kameroen en Algerije spelen overwegend in groen, dat erop zinspeelt dat hun supporters het meest relaxed - of als het fout gaat - het meest jaloers zullen zijn. De kleur die het meest vertegenwoordigd zal zijn, is waarschijnlijk wit (Engeland, Duitsland, Chili en de Verenigde Staten). Dit wijst erop dat hun aanhangers positief en hoopvol, maar soms wat zakelijk zijn.

En wat betekent het geel van Brazilië - de favoriet van velen - en Australië? Onze experts zijn van mening dat hun fans waarschijnlijk het meest energiek en mogelijk zelfs het meest opgewonden zijn. De kleuren van hun teams suggereren echter dat ze de neiging hebben tot jaloezie en wantrouwen.

Met 64 wedstrijden op het programma zullen de supporters van de 32 deelnemende landen zorgen voor een enorm kleurenpallet dat de stadions tot leven brengt. Stadions die voorzien zijn van voldoende beschermende verf van AkzoNobel International, Interpon Powder Coatings (poedercoatings) en Dulux Decorative Paint (decoratieve verf) om meer dan 60 voetbalvelden mee te bedekken.

De stadions waarbij op grote schaal verf van AkzoNobel is toegepast, zijn het Nelson Mandela Bay Stadium, het Durban's Moses Mabhida Stadium, Soccer City in Johannesburg, het Free State (Vodacom) Stadium in Bloemfontein en het Cape Town's Green Point Stadium.

Moge het beste - en kleurrijkste team - winnen!


- - -

AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsonderneming en een vooraanstaand producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en EKA. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, we behoren tot de Global Fortune 500 en maken deel uit van de vaste top van de Dow Jones Sustainability Indexes. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 55.000 medewerkers zich in voor topkwaliteit en het realiseren van "Tomorrow's Answers Today(TM)".