Gemeente Tilburg

Nummer
2010209BW
Datum
11 juni 2010

Tilburg kijkt veilig naar WK 2010
Soepele terrasregels tijdens wedstrijden Nederlands elftal

De wedstrijden van het Nederlands elftal zijn een feest voor iedereen. Daarom heeft de gemeente de regels voor activiteiten op het terras en binnen horecabedrijven eenmalig versoepeld.
Beeldschermen
Tijdens de WK 2010 is het toegestaan om op het terras naar de wedstrijden van het Nederlands elftal te kijken. Er mogen dus beeldschermen op terrassen worden opgehangen om de wedstrijden aan het publiek te tonen. De enige voorwaarde is dat de beeldschermen geen grotere beelddiagonaal dan 150 cm hebben.
Geluid
De normale geluidsnormen gelden niet voor horecabedrijven en terrassen tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal. Natuurlijk moet overmatige geluidshinder en overlast wel worden voorkomen. Een half uur na afloop van de wedstrijden (inclusief eventuele verlengingen en strafschoppen) gelden de normale geluidsvoorschriften weer. Dit betekent dat buiten geplaatste luidsprekers, TV's etc. uitgeschakeld moeten zijn. Buitenbars
Op de speeldagen van het Nederlands elftal zijn buitenbars binnen het centrum toegestaan. Ze moeten wel tegen de gevel van de horecagelegenheden staan en de drank moet in plastic bekers worden geschonken.
Extra activiteiten
Iedereen die activiteiten buiten de terrasgrenzen wil organiseren, kan een aparte evenementenvergunning aanvragen via het Digitaal Loket Burgers op www.tilburg.nl. Controle
De afdeling Handhaving van de gemeente Tilburg en politieteam Binnenstad controleren of aan de voorwaarden voldaan wordt. Zij doen dit in het belang van de veiligheid van het publiek.
Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.

---
Meer informatie:
Brugt Groenevelt, woordvoerder burgemeester 013 542 83 33.