Ingezonden persbericht


Mariëlle Tweebeeke NOS-gezicht bij Nieuwsuur

HILVERSUM, 11 juni 2010 - Presentator Mariëlle Tweebeeke gaat aan de slag bij de NOS. De 38-jarige Tweebeeke wordt het NOS-gezicht van het programma Nieuwsuur, het dagelijkse actualiteitenprogramma van de NOS en de NPS dat vanaf 6 september te zien is op Nederland 2. Tweebeeke gaat bij Nieuwsuur een duo vormen met Twan Huys van de NPS. Tweebeeke is sinds 2007 werkzaam bij RTL. Zij begon haar televisiecarrière in 2001 bij de Amsterdamse stadszender AT5.

Mariëlle Tweebeeke over de nieuwe stap in haar carrière: "Voor mij is dit een unieke kans om aan de slag te gaan op één van de mooiste plekken van de Nederlandse journalistiek. Ik heb bij RTL een hele mooie tijd gehad maar tegen zo'n aanbod kan je bijna geen nee zeggen. Dat je wordt gevraagd voor zo'n ambitieus project als Nieuwsuur, dat is enorm eervol."

Hans Laroes, hoofdredacteur van NOS Nieuws: "Mariëlle is een uitstekende en complete journaliste. Zij past perfect in het plaatje dat de NOS en de NPS van het begin af aan voor ogen hebben gehad voor de invulling van de presentatie van Nieuwsuur. Het was ook onze ambitie om een nieuw gezicht naar voren te schuiven. Het is een luxe dat we er in zijn geslaagd op zo'n korte termijn de vacature in te vullen met een talentvolle presentator als Mariëlle. Zij is een goede aanwinst voor het presentatorenteam van de NOS."

Nieuwsuur-hoofdredacteur Carel Kuyl is verheugd dat het presentatieteam van Nieuwsuur weer compleet is. "Ik ben erg blij dat wij die plek zo snel en zo goed hebben weten in te vullen. Over minder dan drie maanden is immers al de eerste uitzending van Nieuwsuur. Er staan belangrijke weken voor de deur waarin nog veel werk verricht moet worden. Het is goed om Mariëlle daar bij te hebben."

Mariëlle Tweebeeke presenteert Nieuwsuur in plaats van Eva Jinek.




Ingezonden persbericht