Ingezonden persbericht


DISNEY XD VINDT DE SNELSTE BMX-ERS
VAN NEDERLAND!

Hilversum, 11 juni 2010

De afgelopen weken toerde Disney XD door Nederland met de BMX Arena. De drie snelste BMX-ers zijn gevonden! Tom (uit Buurmalsen), Remon (uit Haps) en Jurrien (uit Heerde) wisten het parcours het snelste af te leggen. Zij hebben een award en een BMX bike gewonnen en mogen zich de snelste BMX-er van Nederland noemen.

Tom en Remon hebben in Eindhoven de snelste tijd gereden. In de leeftijdscategorie 8-10 jaar heeft Tom het parcours afgelegd in 23,58 seconden. Remon heeft het nog sneller gedaan, hij reed in de leeftijdscategorie 11-13 jaar en deed er maar 21,81 seconden over! In de leeftijdscategorie 14-15 jaar heeft Jurrien het parcours het snelste afgelegd. In Zwolle reed hij over de baan in slechts 23.15 seconden.

De jongens waren niet alleen de snelste rijders van hun stad, maar van alle steden die de Disney XD BMX Arena bezocht. Opvallend is dat in Assen een meisje de snelste dagtijd reed. In de leeftijdscategorie 11-13 jaar legde Denice het parcours af in 25,85 seconden. Zij is hiermee niet alleen de snelste BMX-er van Assen, maar ook het snelste meisje van Nederland.

De afgelopen maand trok Disney XD door Nederland met de BMX Arena. Dit is een hindernisbaan met een lengte van 100 meter waar kids met een fiets hun behendigheid- en snelheidsskills konden testen. De Disney XD BMX Arena was te vinden in Almere, Haarlem, Den Haag, Eindhoven, Zwolle en Assen. Honderden kids bezochten de BMX baan om een poging te wagen de snelste BMX-er van Nederland te worden én de felbegeerde BMX bike in de wacht te slepen.

Disney XD is dé televisiezender voor stoere jongens en meiden van 6 tot 14 jaar. Het station daagt kids uit en neemt hen mee in de wereld van sport, gaming, avontuur en muziek. En alles met een grote dosis humor. Kortom: Disney XD is fun! De nieuwe televisiezender is sinds 1 januari dagelijks te zien van 06.00 's ochtends tot 18.00 's avonds en digitaal 24 uur te ontvangen via UPC op kanaal 503.