Ingezonden persbericht


Eindhoven, 11 juni 2010


---

'Spring Omhoog Oranje!' hard op weg grote WK-hit te worden

Presentatie single van Oranje Kanjers op Koninginnedag Eindhoven groot succes

Tijdens Koninginnedag in Eindhoven kondigde burgemeester Rob van Gijzel een noodverordening uit in verband met dreigend supportersgeweld. Dat was ook nodig om het enthousiasme voor de Oranje Kanjers en hun WK-kraker 'Spring Omhoog Oranje' in goede banen te leiden. Met drie optredens op drie verschillende podia in de binnenstad van Eindhoven heeft de stad nadrukkelijk kennis kunnen maken met wat dé WK-hit van 2010 moet worden. Binnen de kortste keren stond het publiek mee te springen en uit volle borst mee te zingen met deze instant hit.

Met name de show op het 18 Septemberplein, waar ook Ray & Anita van 2 Unlimited optraden, sloeg in als een bom. Inmiddels is de videoclip van 'Spring Omhoog Oranje' die tijdens Koninginnedag is opgenomen al bijna 10.000 keer bekeken. De echte Oranje-hausse moet natuurlijk nog los barsten, dus ongetwijfeld neemt dat getal de komende periode snel toe. De officiële videoclip is inmiddels ook online te bekijken en wordt door het oranjeminnende publiek goed gevonden en bekeken.

'Spring Omhoog Oranje' staat ondertussen hoog genoteerd in de WK Top 100 en daarnaast is het nummer in de selectie voor het WK der WK Liedjes van Giel Beelen opgenomen. Verder staat de track ook op het speciaal voor het WK uitgebrachte cd Feest Op Het Veld van Flügel, waarop naast 'Spring Omhoog Oranje nog 23 WK-songs meer. Het nummer is ook als MP3 gratis te downloaden.

De Oranje Kanjers, bestaande uit Elco Weitering (frontman van Def Americans) en Dragan Thijssens (voormalig voetballer van FC Eindhoven) zijn ook beschikbaar voor optredens. In een kort, maar hevig Oranje-blokje worden naast hun eigen hit 'Spring Omhoog Oranje' ook andere klassiekers uit de Oranje-historie vertolkt. Neem voor boekingen contact op via email met Bureau Zwaardvis.

De belangrijkste links op een rijtje:

Hyves Oranje Kanjers: http://www.oranjekanjers040.hyves.nl/

Officiële videoclip: http://www.youtube.com/oranjekanjers#p/a/u/0/n5s7ZOI_m_E

Videoclip Koninginnedag Eindhoven: http://www.youtube.com/watch?v=UvLcYM4CfQc

gratis download MP3: http://soundcloud.com/oranjekanjers

Feest Op Het Veld-cd Flügel: http://www.bol.com/nl/p/muziek/feest-op-het-veld/1000004009719207/index.html

WK Top 100: http://wktop100.nl

WK der WK Liedjes Giel Beelen: http://giel.vara.nl/WK-der-WK-Liedjes.865.0.html


---