Ingezonden persbericht


onder embargo tot vrijdag 11 juni

Grasloper leidt student naar duurzaamheid

Amsterdam - Woensdag 9 juni. Uitgaansgelegenheden Escape en Sugar Factory in Amsterdam staan komende donderdagnacht in het teken van duurzaamheid. We verwachten dat meer dan 1000 studenten letterlijk hun eerste stap naar een duurzame samenleving zetten.

De nacht staat in het teken van de lancering van duurzamestudent.nl die een fris en trendy jasje heeft gekregen. Door middel van een echte 'gras' loper in combinatie met aansprekende teksten op borden wilt duurzamestudent.nl studenten duidelijk maken dat duurzaamheid en het studentenleven prima samen gaan. De studenten kunnen hun meest inspirerende duurzame voornemens op papier zetten en hiermee gefotografeerd worden.

"Wij merken dat er aan het woord duurzaamheid nog steeds een geitenwollen sokken imago kleeft onder de studenten. Met de lancering van onze nieuwe website duurzamestudent.nl en deze actie willen wij dit imago doorbreken. Juist nu zullen wij ons moeten inzetten voor een duurzame samenleving. Want wij zijn de generatie van morgen", aldus Taco Nijssen, voorzitter van Morgen - hét studentennetwerk voor een duurzame toekomst waar duurzamestudent.nl onderdeel van uitmaakt. Duurzamestudent.nl voorziet medestudenten van duurzame tips en adviezen op het gebied van studie, carrière en lifestyle.

Om de studenten een extra duwtje in de goede richting te geven kunnen zij met hun smartphone via een QR- code op de actiepagina van duurzamestudent.nl diverse (duurzame) prijzen winnen. Hieronder vallen onder andere vrijkaarten voor discotheken Escape en Sugar Factory in Amsterdam. Daarnaast zijn er ook goodiebags te winnen van het stylistische Faire Ware kledingmerk: Nukuhiva. Oprichtster van deze winkel is Floortje Dessing, ook wel bekend van RTL travel. Verder zijn er ook tegoedbonnen te winnen voor het duurzame fashionlabel watMooi en de verantwoorde cosmeticalijn Be so Pure. Ten slotte zullen er ook ecologische kledingstukken van het merk Natural Wear weggegeven worden.

Einde persbericht


---