Ingezonden persbericht


Persbericht - 1 juni 2010

Symposium 'De digitale polderkaart van Nederland' van TU Delft in Nieuw Land.

Lelystad - Op vrijdag 11 juni organiseert de Leerstoel Landschapsarchitectuur van de Technische Universiteit Delft het symposium De digitale polderkaart van Nederland in Nieuw Land. Het symposium sluit aan bij de tentoonstelling Typisch een polder! Inrichting en vormgeving van laag-Nederland, te bezichtigen in de Schatkamer van Nieuw Land.

De digitale polderkaart van Nederland is een nieuw project van de Leerstoel Landschapsarchitectuur van de TU Delft. Deze kaart functioneert als kennisdatabase waarin informatie van het Nederlandse laagland wordt verzameld, met elkaar in verband gebracht, gebruikt en verder ontwikkeld voor onderzoek en ontwerp. Een belangrijke bron voor dit project is de recent verschenen Polderatlas van Nederland, Pantheon der Lage Landen (Bussum, Uitgeverij Toth, 2009). Deze is verkrijgbaar in de winkel van Nieuw Land.

Tijdens het symposium zullen sprekers vanuit diverse disciplines, die zich bezighouden met de ontwikkeling van het Nederlandse polderlandschap, hun visie geven op wat de digitale polderkaart in hun dagelijkse praktijk kan betekenen. Ook aanwezigen krijgen de gelegenheid uw visie in te brengen tijdens de discussie.

Het symposium De digitale polderkaart van Nederland sluit aan bij de tentoonstelling Typisch een polder! Inrichting en vormgeving van laag-Nederland. Diverse historische kaarten en maquettes uit eigen collecties en bruiklenen van onder meer het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam geven een overzicht van de inrichting en vormgeving van verschillende polders. De tentoonstelling is te bezichtigen in de Schatkamer van Nieuw Land tot 31 oktober.

Aanmelden voor het symposium kan via aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl onder vermelding van symposium 11 juni of via 0320 225 900. Deelname aan het symposium is gratis. Kijk voor meer informatie over het programma en sprekers op www.nieuwlanderfgoed.nl.

Nieuw Land is onderdeel van Batavia, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.