Ingezonden persbericht


Ridderkerk, 9 juni 2010
Stars in their Eyes Fototentoonstelling tijdens WK Voetbal te zien op Schiphol Tijdens het WK Voetbal, van 11 juni tot en met 11 juli, zal de Stars in their Eyes Fototentoonstelling te zien zijn op Schiphol. De fotos geven een mooi beeld van niet alleen de voetbalprojecten van Stars in their Eyes, een officieel legacy project van het WK Voetbal 2010, maar ook hoe voetbal beleeft wordt in Zuid-Afrika. Voor Schiphol was de tentoonstelling te zien op de ambassade van Zuid-Afrika in Den Haag, in de Society Shop in Amsterdam en op evenementen die georganiseerd werden ten behoeve van Stars in their Eyes.
Stars in their Eyes is een Nederlands initiatief, ontstaan in 2005, dat voetbal inzet om sociale veranderingen te realiseren in Zuid-Afrika. Om dit te realiseren leidt Stars in their Eyes met behulp van Nederlandse voetbalverenigingen lokale voetballeiders op. Deze coaches motiveren en enthousiasmeren hun gemeenschap, en creëren nieuwe kansen voor de jeugd!
Robin Utrecht (1974) weet op een creatieve, bijna abstracte, manier zijn onderwerpen in beeld te brengen. Als fotojournalist is hij allround en covert hij onderwerpen van nieuws tot sport en van portretten tot reportages in binnen- en buitenland. Vanaf het begin van zijn professionele carrière vallen zijn foto's in de prijzen. Tot op heden sleepte hij dertien prijzen binnen in de verschillende categorieën van de Zilveren Camera.