Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 10-06-2010

AVRO VANAF MORGEN OPNIEUW MET 'WETEN ZIJ VEEL!?'
Programma van Chantal Janzen genomineerd voor Gouden Roos

Deze zomer trakteert de AVRO de Nederland 3-kijker op een extra kijkmoment van het succesvolle programma 'Weten zij Veel!?'. De AVRO speelt hiermee in op de behoefte van het kijkerspubliek. 'Weten zij Veel!?' wordt vanaf morgen tot en met vrijdag 20 augustus op werkdagen om 21.15 uur uitgezonden. Gisteren is 'Weten zij Veel!?' in Londen tijdens de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) genomineerd voor de Gouden Roos.

In 'Weten zij Veel!?' neemt één kandidaat het op tegen zes uiteenlopende groepen uit onze samenleving. Iedere groep bestaat uit zes deelnemers die hun uiterste best zullen doen om de over hen bestaande vooroordelen te ontkrachten. Chantal Janzen presenteert deze quiz waarin het naast parate kennis vooral draait om mensenkennis. Dit najaar start een nieuwe reeks van 'Weten zij Veel!?'.

Daarnaast worden op Nederland 3 ook 'Op de Bon' en 'Wie is Mijn Ex?' nogmaals uitgezonden. 'Op de Bon', vanaf maandag 5 juli t/m vrijdag 23 juli op werkdagen om 20.00 uur. 'Wie is Mijn Ex?' vanaf zaterdag 12 juni t/m zaterdag 3 juli, op zaterdag om 20.00 uur en maandag om 21.30 uur.

In 'Op de Bon' draait alles om 's lands meest besproken gele papiertje: de bekeuring. Daarbij niet alleen aandacht voor verkeersboetes, maar vooral ook voor wildplassen, openbare dronkenschap, vissen zonder vergunning, illegale hondenpoep en alle andere dingen die níet mogen, maar wél gebeuren. Presentatie is in handen van Sipke Jan Bousema.

In 'Wie is Mijn Ex?' moet Ruben samen met zijn panel raden wie de echte ex van de kandidaat is. De kandidaat en zijn of haar exen bluffen, improviseren, charmeren, liegen en bedriegen. Chantal Janzen leidt, voert, stuurt en steunt. Het panel graaft, zoekt, speurt en gokt: wie is de enige echte ex? Dit is een uniek en helder feel good spel, met een prettig scherp randje. Er wordt gestre­den om geld, er wordt ingezet en gekozen, maar uiteindelijk gaat het om de eer, de vooroordelen en de humor. Wie kan het meest overtuigend bluffen over liefde?

'Weten zij veel!?', vanaf vrijdag 11 juni t/m vrijdag 20 augustus op werkdagen om 21.15 uur. 'Op de Bon', vanaf maandag 5 juli t/m vrijdag 23 juli op werkdagen om 20.00 uur. 'Wie is Mijn Ex?', vanaf zaterdag 12 juni t/m zaterdag 3 juli op zaterdag om 20.00 uur en maandag om 21.30 uur. Allen bij de AVRO op Nederland 3.


---



Algemene omroepvereniging AVRO