Grootste frisbeetoernooi van Europa in Amsterdam


Windmill Windup 2010

AMSTERDAM, 20100531 -- Op 11, 12 en 13 juni zal Amsterdam het toneel zijn voor het grootste frisbeetoernooi van Europa, de Windmill Windup. De zesde editie van dit evenement belooft groter en spectaculairder te worden dan ooit tevoren. Een recordaantal van 90 teams - ruim 1200 deelnemers - zal in Amsterdam op sportpark De Eendracht strijden om de prijzen. De twee Amsterdamse verenigingen `Crunch' en `Nuts' bundelen ook dit jaar weer hun krachten om het meest geliefde Ultimate Frisbeetoernooi van Europa te organiseren. Drie dagen lang zullen spelers uit heel de wereld eten, drinken, feesten, slapen en natuurlijk frisbeeën op het sportpark.

Tijdens de Windmill Windup draait het om Ultimate Frisbee. Bij deze teamsport gaat het er een stuk heftiger aan toe dan bij een beetje overgooien in het park. Ultimate Frisbee is groot in landen als Australië en de Verenigde Staten, waar de sport in de jaren '70 is ontstaan. Het spel wordt gespeeld door twee teams van zeven spelers, die uit zowel mannen als vrouwen kunnen bestaan. Het veld is even lang en iets minder breed dan een voetbalveld. Het doel is om punten te scoren door de Frisbee te vangen in een 'endzone' zoals bekend van Rugby of American Football. Dit gebeurt door de Frisbee over te gooien zonder te lopen met de schijf. Ultimate Frisbee op het hoogste niveau is een spectaculaire sport, de speler moet goed kunnen gooien en vangen en een flink uithoudingsvermogen hebben. De snelheid van het spel en de techniek van het frisbeeën maken het bovendien een spannende sport om naar de kijken.

Om de internationale frisbeeërs ook na de wedstrijden te vermaken staan er grootse activiteiten op het programma. Live optredens van bands, VJ's en andere acts zullen de deelnemers in de avonduren vermaken, maar dat is niet het enige waarmee de Windmill Windup zich onderscheidt van andere sporttoernooien. De Windmill Windup is ook sociaal betrokken en geeft jaarlijks een deel van de opbrengst aan goede doelen als Open Arms Malawi en Room to Read. Daarnaast probeert de organisatie van het toernooi het milieu zo min mogelijk te belasten door te recyclen, geen plastic bekers en bestek te gebruiken en overgebleven eten te doneren aan de Voedselbank. De Windmill Windup: een gerenommeerd, eco-friendly toernooi met de sfeer van een festival.

Windmill Windup





Ingezonden persbericht