Opening WK 2010 Zuid-Afrika bij Librije's Hotel


11-tal Ambassadeurs en top bedrijfsleven aanwezig

ZWOLLE, 20100610 -- Vrijdag 11 juni wordt om 14.00 uur in Librije's Hotel in Zwolle de officiële openingsceremonie van het WK 2010 in Zuid-Afrika, en de openingswedstrijd van het gastland tegen Mexico bijgewoond door maar liefst 11 ambassadeurs van de deelnemende landen en de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Jonnie en Thérèse Boer organiseren voor de Ambassade van Zuid-Afrika in Nederland, South African Tourism, Southern African Netherlands Chamber of Commerce en Great Grapes Wine dit bijzondere evenement. Gastheer deze middag is de Ambassadeur van de Republiek Zuid-Afrika in Nederland, Zijne Excellentie Peter Goosen.

Gerechten en wijnen

SVH Meesterkok Jonnie Boer trakteert de aanwezige gasten deze middag op typische Librije-gerechten, speciaal aangepast en geïnspireerd naar aanleiding van zijn laatste bezoek met Marita de Beer aan Zuid-Afrika. Tijdens deze reis heeft zijn vrouw Thérèse, SVH Wijnmeester en SVH Meestergastvrouw, bijzondere wijnen geselecteerd van Great Grapes Wine. Deze en andere Zuid-Afrikaanse wijnen sluiten naadloos aan bij de gerechten uit de keuken van De Librije en zullen deze dag geserveerd worden.

Overhandiging

Zijne Excellentie Peter Goosen zal voor aanvang van de wedstrijd (15:30 uur) een speciale koksbuis van Le Nouveau Chef aan Jonnie Boer overhandigen. Dit is tevens de aftrap en presentatie van het officiële tenue van een gelegenheidsteam van bekende Nederlandse topchefs die tijdens het WK voetbal een `kokende reis' maken door Zuid-Afrika.

Chef-koks

De bekende Nederlandse chefs die in Zuid-Afrika o.a. gaan koken voor de kinderen van Stars in their Eyes en The Village of Hope weeshuis zijn: Hans van Wolde (2 Michelinsterren, restaurant Beluga in Maastricht), Onno Kokmeijer (2 Michelinsterren, SVH Meesterkok, restaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam), Ron Blaauw (2 Michelinsterren, SVH Meesterkok, Ron Blaauw Restaurant in Ouderkerk aan de Amstel), Mario Ridder (2 Michelinsterren, SVH Meesterkok, De Zwethheul in Schipluiden), Henk Savelberg (1 Michelinster, SVH Meesterkok, restaurant-hotel Savelberg in Voorburg), Jef Schuur (1 Michelinster, Culinaire Verwennerij Bij Jef in Den Hoorn op Texel) en namens Jeunes Restaurateurs d'Europe en Stichting Culibus, Patrick van Zuiden (restaurant Savarin in Rijswijk) en Eugène van Angelbeek (restaurant De Jonge Dikkert in Amstelveen).

Initiatief

Marita de Beer, Zuid-Afrikaanse en sinds 17 jaar in Nederland woon- en werkzaam, is initiatiefnemer en creatief directeur van het project South of Africa ® 2010. Hieronder vallen alle supermarktcompetities die in Nederland hebben plaatsgevonden en consumenten verzorgde reis naar Zuid-Afrika hebben gewonnen, professionals die via een spaarprogramma het WK2010 bijwonen en het culinaire programma van de chefs in Zuid-Afrika. Zij voert dit samen uit met partners Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), Stichting Culibus, South African Tourism, Southern African Netherlands Chamber of Commerce, de ambassade van de Republiek Zuid-Afrika in Nederland en de Nederlandse Ambassade in Zuid-Afrika.

De Librije


southofafrica2010.com