Ingezonden persbericht


UITNODIGING BIG5 internationaal festival

Toneelgroep De Appel nodigt u van harte uit voor de première van Rhinocerocity in de regie van Aus Greidanus jr. en de première van de voorstelling van de Zuid-Afrikaanse regisseur David Johnson op vrijdag 11 juni om 20.30 uur in de kleine zaal van Theater aan het Spui in Den Haag. De twee voorstellingen zijn onderdeel van BIG5, een nieuw internationaal festival dat plaats vindt van vrijdag 11 tot en met zondag 13 juni in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Tijdens het festival staat de ontmoeting op het gebied van theater, dans, film, muziek en beeldende kunst tussen Nederland en Zuid-Afrika centraal. Het festival wordt georganiseerd door Toneelgroep De Appel, Korzo, Paard van Troje, Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui.

De Appel maakt in vier weken tijd twee voorstellingen met Appelacteurs en studenten van de Nederlandse en Zuid-Afrikaanse toneelscholen.

Aus Greidanus jr.
Vanaf mei 2010 is Aus Greidanus jr. als acteur en regisseur in vaste dienst van Toneelgroep De Appel. Rhinocerocity is de eerste voorstelling die hij regisseert voor De Appel. Uitgangspunt voor Aus Greidanus jr. is een belangrijke maatschappelijke verandering. Hij werkt met teksten van Ionesco (Rhinoceros) en Buñuel. Aus Greidanus jr: 'Stel je voor dat iedereen in je omgeving een kuddedier wordt. Wat zou je dan doen? Je eigenheid opgeven en meedoen met de rest?' spel Nadia Amin, Dean Dorvan Balie, Davido José Combane, Robin van den Heuvel, Inka Jaroszynski, Werner Kolf, Ellen Parren, Tomer Pawlicki, Bob Schwarze, Dagmar Slagmolen en Iwan Walhain

David Johnson
De Zuid-Afrikaanse theatermaker David Johnson gaat aan het werk met teksten van Euripides (Medea) en Seneca. David Johnson: 'Als je als mens in een vreemde omgeving probeert te overleven dan is de mens van wie je houdt van levensbelang. Maar wat als die persoon je wil verlaten?' spel Keeran Anwar Blessie, Adjetey Anang, Joost Bolt, Marguerite de Brauw, Isabella Chapel, Stefanie van Leersum, Hugo Maerten, Teddy May de Kock, Wessel Pretorius en Sjoerd Spruyt

BIG5
Het BIG5 festival bestaat o.a. uit de spraakmakende voorstelling Body of Evidence (voor het eerst in Europa te zien) van de Zuid-Afrikaanse theatermaker Jay Pather, 2 nieuwe choreografieën (van de Nederlandse choreograaf Joeri Dubbe en de Zuid-Afrikaanse choreograaf Gustin Makageledisa) van Korzo producties, een concert van de Nederlandse band Kern Koppen met de Zuid-Afrikaanse rapper Zuluboy, tentoonstelling van de Zuid-Afrikaanse beeldend kunstenaar Titus Matiyan, een randprogramma met o.a. journalist/schrijver Bram Vermeulen en beeldend kunstenaar Mary Sibande en een uitgebreid filmprogramma. Zie voor het volledige programma de bijlage van deze e-mail.

Opening
Wij nodigen u graag uit bij de opening van BIG5 op vrijdag 11 juni om 19.00 uur. Het festival wordt geopend door Margriet Leemhuis (ambassadeur Internationale Culturele Samenwerking).

Als u van deze uitnodiging gebruikt maakt, verzoeken wij u om uw reservering (voor 1 of 2 perskaarten) voor 1 juni per e-mail of telefonisch (eveline@toneelgroepdeappel.nl of 070 3523344) door te geven. U kunt uiteraard ook op één van de andere twee festivaldagen (zaterdag 12 en/of zondag 13 juni) komen.

Na reservering van uw perskaarten ontvangt u een bevestiging per e-mail.

Met vriendelijke groet,

Eveline van Leeuwen
publiciteit

Tuin van Holland - theatermarathon over de vaderlandse geschiedenis - t/m 30 oktober 2010 Kaartverkoop en informatie www.toneelgroepdeappel.nl

Toneelgroep De Appel | Appeltheater