Ingezonden persbericht


-PERSBERICHT-
LIEFHEBBERS THE HAGUE JAZZ OPENEN HET FESTIVAL ZELF

Den Haag, vrijdag 4 juni 2010 - The Hague Jazz is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste jazzevenementen van Nederland, met internationaal bereik en allure. Niet de grootte maar de diversiteit is de drijfveer: het festival wil een breed scala aan mensen inspireren, van de deelnemende muzikanten tot het publiek. Het festival is dan ook een belangrijk podium geworden voor talent dat hier de kans krijgt om zich aan (inter)nationale media en een groot publiek te presenteren.

'Studenten' Big Band
Onder begeleiding van Flat Earth Society's Peter Vermeersch repeteren muzikale festivalbezoekers, die zich enthousiast hebben aangemeld, volgende week vijf dagen achtereen in het Koorenhuis. Het resultaat ervan, een heuse Big Band, is op vrijdag 11 juni live te aanschouwen. De Big Band verzorgt het openingsconcert van het The Hague Jazz Festival in Blakey's Corner. Deelnemers kunnen zich nu nog aanmelden via de website (fes@thehaguejazz.com)

Masterclasses & Workshops met internationale topmusici Komende week organiseert The Hague Jazz ook nog gratis toegankelijke masterclasses en workshops voor muziekliefhebbers, gegeven door toonaangevende internationale en ook Haagse topmusici. Zo werken mee: Wayne Henderson,Tom Browne, Ronnie Laws, Ndugu Chancler, Bobby Lyle, Peter Beets, Joris Teepe, het Koorenhuis, Chico Pinheiro en Michael Varekamp. De laatste twee geven een masterclass over resp. Braziliaanse jazz en Miles Davis. Verder worden er workshops gegeven op gebied van zang, slagwerk en djembé en is er op woensdag 9 juni een speciale muzikale kindermiddag (Koorenhuis). De masterclasses vinden plaats in het Gemeentemuseum Den Haag, de meeste workshops in het Koorenhuis (waarvan één in het Gemeentemuseum) en zijn allen gratis en voor iedereen toegankelijk. Voor meer informatie en aanmeldingen, ga naar www.thehaguejazz.com
- einde bericht -
Jubilerende The Hague Jazz
The Hague Jazz viert haar jubileum op 11 en 12 juni a.s. in het World Forum, Den Haag. Op alweer de vijfde editie presenteert het ambitieuze festival een indrukwekkende line-up, live-art, exclusieve tentoonstellingen en diverse bijzondere eigen initiatieven. Op 9 juni vindt The Hague Jazz Warming Up plaats (diverse gratis concerten in de omgeving) en op 10 juni een Special Concert in het World Forum met Michael Bolton, Waylon en het Metrolope Orkest. www.thehaguejazz.com

Kaartverkoop
Bel Ticket Service: 0900 300 1250 (45 cpm) of koop uw kaartjes bij de grotere postkantoren, de grotere Free Record Shops, de GWK-Travelex stationskantoren, de grotere VVV kantoren of via de website www.ticketservice.nl.

LET OP! Ticket Service is het officiële verkooppunt van The Hague Jazz. Wij adviseren u geen gebruik te maken van overige websites/handelaren die de tickets aanbieden.

THE HAGUE JAZZ ONLINE
www.thehaguejazz.com

Noot voor redactie,