Gemeente Tilburg

PERSBERICHT

7 juni 2010

Finalisten Scholenstrijd Tilburg 2010 bekend

Eindstrijd op vrijdagavond 11 juni in Midi theater

Vrijdagavond 11 juni nemen vijf Brabantse scholen het tegen elkaar op in de finale van de Scholenstrijd Tilburg. Via een kennisquiz wordt dan bekend welke school dit jaar de titel Slimste school van Brabant verdient. De finale is vanaf 17.30 uur in het Midi theater Tilburg (Heuvelring 108). Aansluitend, vanaf 20:30 uur, is op deze locatie het Tilburg Studentenfestival, met onder meer optredens van de band Valerius, diverse DJ's en studentenartiesten.

Finalisten
De vijf finalisten van de Scholenstrijd Tilburg 2010 zijn: Dongemond college uit Raamsdonksveer, Dr. Mollercollege uit Waalwijk, Graaf Engelbrecht uit Breda, Gertrudiscollege uit Roosendaal en Theresialyceum uit Tilburg. Dit zijn de scholen die met het grootste succes de online voorrondes op www.scholenstrijdtilburg.nl hebben afgerond.

Voorrondes
De voorrondes bestonden uit het opmaken van een creatieve profielpagina op wwww.scholenstrijdtilburg.nl en uit drie quizronden, bestaande uit kennisvragen. Ook moesten de scholen een artikel schrijven over de rol van de krant in het leven van jongeren. De beoordeling hiervan was in handen van studenten van Fontys Hogeschool voor Journalistiek.

Eindstrijd
De school met de hoogste score uit de voorrondes begint als beloning met een kleine voorsprong in punten aan de finale. Dit is het Dongemond college. De teams krijgen in de finale diverse vragen voorgeschoteld over de thema's Brabant, Nederland, Showbizz en Wetenschap. Sommige vragen worden via filmpjes gesteld door bekende Tilburgers, zoals spelers van Willem II en burgemeester Opstelten. De presentatie van de strijd is in handen van de Brabantse comédienne Christel de Laat. Een deskundige jury van vertegenwoordigers van de organiserende partners zorgt ervoor dat de strijd eerlijk verloopt. Na afloop kunnen de deelnemende scholen en hun supporters Tilburg als studentenstad ervaren, tijdens het Tilburg Studentenfestival.
De Scholenstrijd Tilburg wordt dit jaar voor de zevende keer gehouden. Het is een initiatief van de vier studentenverenigingen van Tilburg (Olof, Vidar, Plato en D'Artagnan), die zich verenigd hebben in SOTS (Stichting Overleg Tilburgse Studenten). Zij worden hierbij ondersteund door de Universiteit van Tilburg, Fontys Hogescholen, Avans Hogeschool en de gemeente Tilburg. Samen staan zij garant voor een leerzaam en leuk evenement, waarbij zij ook willen laten zien dat Tilburg een uitstekende en gezellige studentenstad is.