Gemeente Leeuwarden

Wijkidee in uitvoering: feestelijke opening Prokkelfestijn Bilgaard

Wethouder Thea Koster opent vrijdag 11 juni om 13.00 uur het Prokkelfestijn in de wijk Bilgaard. Het Prokkelfestijn is een feestelijke sport- en spelmiddag met als doel de participatie van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren. Een 'prokkel' staat voor een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Het evenement vindt plaats op 173 verschillende plekken in Nederland, waaronder Leeuwarden.

Vrijwilligers in de wijk Bilgaard organiseren een doorlopend programma met als thema 'Straattheater'. Tussen 13.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers genieten van muziek, een modeshow en diverse sport- en spelactiviteiten. Voor kinderen is er knutselen, schminken, een springkussen, ballenbak en een zakloop- en hoelahoepparcours.

De gemeente Leeuwarden beloonde de vrijwilligers die meewerkten aan het Prokkelfestijn met een Wijkwaardebon vanuit het project Wijkidee. Met dit project stimuleert de gemeente Leeuwarden de leefbaarheid in de wijken door goede bewonersinitiatieven te ondersteunen. De Wijkwaardebon wordt toegekend aan initiatieven die een breed draagvlak hebben en bijdragen aan de sociale contacten en de leefbaarheid in de wijk. Inmiddels zijn ruim zeventig Wijkwaardebonnen toegekend in de wijken Camminghaburen, Huizum-West, Bloemenbuurt/Oldegalileën, Aldlân-Oost, Nylân, Bilgaard en Valeriuskwartier (zie ook www.leeuwarden.nl/wijkidee).

Programma:

13.00 uur Opening Prokkelfestijn bij ingang MFC-Centrum, Ludinga 12

Oplaten ballonnen door wethouder en deelnemer

13.15 uur Doorlopend programma met thema Straattheater:

Muziek, ballenbad, zakloop- en hoelahoepparcours, een springkussen, schminken, knutselen, een ranjakoe, gratis ijsjes voor iedereen in de wijk.

16.00 uur Einde

Uw redactie is van harte uitgenodigd bij de opening aanwezig te zijn: Multifunctioneel Centrum Bilgaard, Ludinga 12, 13. 00 uur.