Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 10 juni 2010

IMC WEEKENDSCHOOL alumni naar EUROPEES PARLEMENT
voor kick-off landelijk alumninetwerk

Op vrijdag 11 juni vertrekken vijftig actieve oud-leerlingen van de negen vestigingen van IMC Weekendschool naar Brussel om elkaar te ontmoeten en het Europees Parlement te bezoeken. De vijftig alumni zullen er hun allereerste gezamenlijke vergadering houden als kick-off voor het landelijk alumninetwerk. Deze dag staat een interessante excursie op het programma met een rondleiding en ontmoetingen met Europarlementariërs.

IMC Weekendschool heeft een uitgebreid programma voor oud-leerlingen: het Follow-uptraject (FUT). Het FUT organiseert onder andere stages, bijlessen, terugkomdagen, master classes en reünies. In toenemende mate staan de activiteiten onder leiding van oud-leerlingen in de vestigingsraden (40 alumni) en de landelijke alumniraad (10 alumni).

Door de dag in Brussel willen de vestigingsraden en de alumniraad elkaar ontmoeten en inspireren met als doel de basis te leggen voor een stevig landelijk alumninetwerk. Van de Europarlementariers verwachten ze steun, advies en aanmoediging bij dit ambitieuze plan.


- ALGEMENE INFORMATIE -
Wat is IMC Weekendschool?
IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaaleconomische achterstandswijken. Op de weekendschool kunnen de jongeren kennismaken met interessante vakgebieden uit de wereld van cultuur en wetenschap. Het 2,5-jarig curriculum omvat vakken als Geneeskunde, Recht, Journalistiek, Filosofie, Wiskunde, Sterrenkunde en Beeldende Kunst.

Wat leer je er?
Voor elk vak bieden enthousiaste professionals, in samenwerking met de medewerkers van IMC Weekendschool, een boeiende, waarheidsgetrouwe introductie op hun vakgebied. De leerlingen kunnen er trainingen volgen in presenteren, informatie zoeken en debatteren. Verder is er aandacht voor actualiteiten en worden de leerlingen gestimuleerd om zelf gastcolleges te organiseren over onderwerpen waar zij nieuwsgierig naar zijn.

Na IMC Weekendschool
De doelstellingen van de weekendschool eindigen niet bij het behalen van het diploma. Immers, leerlingen moeten juist dan toekomstbepalende keuzes gaan maken. Het FUT biedt daarom ondersteuning in de vorm van stageplaatsen, huiswerkbegeleiding en de kans ervaringen op te doen met loopbaangerelateerde vaardigheden. Het alumninetwerk, dat uniek is in zijn opleidingsdiversiteit, groeit gestaag met ieder jaar 225 nieuwe oud-leerlingen. De weekendschool faciliteert dit netwerk, maar het zijn de oud-leerlingen die daar op eigen wijze invulling aan geven. Alumni komen vertellen over hun ervaringen, geven zelf les en adviseren in alumniraden de organisatie. De betrokken en gemotiveerde alumni die elkaar én huidige leerlingen inspireren, vormen een belichaming en versterking van de idealen van de weekendschool.

Voor meer informatie: www.imcweekendschool.nl