Gemeente Capelle a/d IJssel

Het college van burgemeester en wethouders vergadert elke week op dinsdag en bij een uitgebreide agenda op vrijdag. In het nieuws uit het college verschijnt een selectie van besluiten van het college. Op vrijdag 11 juni zijn de volgende besluiten genomen:

11-06-2010
Meer Capellenaren aan het werk met de 'Opstapbaan' Het college wil meer Capellenaren met een uitkering van Sociale Zaken aan het werk helpen. Daarom heeft het college besloten een nieuw middel in te zetten: de Opstapbaan.

Met de Opstapbaan krijgen mensen zonder baan de kans om werkervaring en -ritme op te doen. Daarmee is stap naar een gewone baan voor hen veel makkelijker. Bij de Opstapbaan worden de totale loonkosten inclusief werkgeverslasten vergoed door de gemeente.

De maatregel is nodig omdat het vanwege de economische crisis moeilijker is om werkervaringsplaatsen te vinden. Na twee jaar wordt de Opstapbaan geëvalueerd en wordt gekeken of deze wordt gecontinueerd.

11-06-2010
Preventieve dwangsom voor zondagsopenstelling
Het Capelse college legt een preventieve dwangsom op aan twee winkeliers die op zondag 30 mei open waren. Zij mogen volgens de Winkeltijdenwet alleen de eerste zondag van de maand open. Als de winkeliers nogmaals buiten deze regeling op zondag open zijn, riskeren ze een dwangsom van ¤ 10.000,- per geopende zondag.

Begin maart nam het college een gedoogbesluit waarmee de woonboulevard Capelle XL en de bouwmarkt aan de Wormerhoek iedere zondag open konden. Dit was een reactie op de wekelijkse koopzondag in het aangrenzende winkelgebied Alexandrium in Rotterdam. Met het nemen van het gedoogbesluit wilde het college er voor zorgen dat de ondernemers in Capelle hun concurrentiepositie kunnen behouden.

Een aantal winkeliers is tegen het gedoogbesluit. Zij dienden bezwaar in en stapten naar de rechter. De rechter heeft in afwachting van de bezwaarprocedure, het gedoogbeleid geschorst. De gemeente heeft daarop besloten de Winkeltijdenwet in Capelle te handhaven. Wethouder Faassen heeft hiervan de winkeliers persoonlijk op de hoogte gebracht.



Gemeente Capelle a/d IJssel