Ingezonden persbericht


PERS

Grote Thailand-fietstocht
5174 km fietsen door de uithoeken van 'het land van de glimlach'

Ideaal voor de vutter, of de loopbaanonderbreker: er een paar maanden tussenuit om zonder haast te fietsen door onbekende delen van Thailand. Dat is nu mogelijk door de recente koppeling van een aantal fietsroutes van Thailand-specialist Asian Way Of Life.

Thailand is op maat om op de fiets te ontdekken: er zijn voldoende goede en rustige wegen, eten en drinken onderweg is geen enkel probleem. Asian Way Of Life heeft overal geschikte overnachtingsmogelijkheden in kaart gebracht. Het enige dat de vakantieganger behalve het fietsen hoeft te doen is: genieten van het wisselende tropische landschap en van de leuke contacten met de plaatselijke bevolking. Op de fiets ziet en ruikt men alles. De fietser komt in dorpen die door het gemotoriseerde verkeer voorbij gesuisd worden.

De legendarische Mekong
De grote Thailand-fietstocht begint in Chiang Mai, met een ronde door het noorden van het land, langs onder andere bergstammen en de Gouden Driehoek. Vervolgens gaat de route voornamelijk tussen de bergkammen door naar de historische ruïnestad Sukhothai. Door de rijstvelden en langs nationale parken volgt een doorsteek naar het mooiste deel van de legendarische Mekong tussen Chiang Khan en Nong Khai. De route blijft de brede stroom volgen langs de oogstrelende tempels van That Phanom en het boeiende Phae Taem National Park met de prehistorische rotsschilderingen boven de Mekong.

Smaragden Driehoek
Bij het samenvloeien van de Mun en de Mekong buigt de route af naar de verborgen Smaragden Driehoek met de verkoelende watervallen. Niet ver van de grens met Cambodja gaat het -na een bezoek aan de best gerestaureerde Khmer tempel van Azië- bij Phanom Rung naar Chantaburi: de stad met Franse en Vietnamese invloeden. De ongerepte kust bij Chao Lao is niet ver meer. Hier is het smullen van fresh seafood tussen de Thai. Via het Dok Krai Lake komt de skyline van de metropool Bangkok in beeld. Een minibus zorgt voor een transfer naar de andere kant van het grootstedelijke gebied voor de fietstocht naar het zuiden, met opnieuw maagdelijke stranden onder de palmbomen en de mogelijkheid om te overnachten in diverse nationale parken.

Hoppen naar diverse bounty-eilanden
Een ander hoogtepunt is het fietsen tussen de suikerbroden van het karstgebergte rond de baai van Phang Nga. Hoppen naar diverse bounty-eilanden zijn verrassende uitstapjes. De fiets past gemakkelijk in de kleinste bootjes. Uiteindelijk is er nog een staartje in Maleisië: naar het eiland Penang met de oude Chinese binnenstad van Georgetown.

Vervoer van de fiets lukt altijd wel in Thailand
De diverse delen van deze route kunnen ook afzonderlijk gefietst worden. Er is ook een directe fietsroute van Chiang Mai naar Bangkok mogelijk. Verder kan de fietsroute ingekort worden, door op sommige delen de bus of de trein te nemen. Vervoer van de fiets lukt in Thailand altijd wel.

Advies op maat
Asian Way Of Life is de enige reisorganisatie in Nederland die zo uitgebreid de mogelijkheid biedt om onbekend Thailand te ontdekken. Asian Way Of Life heeft goede afspraken met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen over het in de meeste gevallen kosteloos meenemen van de fiets als extra bagage. Een speciale service van Asian Way Of life is het advies op maat. Voor meer informatie: www.awol.nl

Noot voor de redactie,