Ex-BEMEFA voorzitter Patrick Vanden Avenne voorzitter FEFAC

11/06/2010 14:09

BEMEFA

Op de jaarlijkse algemene vergadering van de Europese mengvoederfederatie, FEFAC, is de heer Patrick Vanden Avenne, tot april vorig jaar voorzitter van de Belgische mengvoederfederatie (BEMEFA), en bedrijfsleider van Vanden Avenne-Ooigem, verkozen tot nieuwe voorzitter van FEFAC en dit voor een periode van drie jaar.

De verkiezing vond plaats voorafgaand aan het meerdaags FEFAC-congres in Hamburg. Patrick Van den Avenne was de enige kandidaat om de huidige voorzitter Pedro Corrêa de Barros op te volgen. De Belgische mengvoedersector is uiteraard heel fier dat een Belg de komende drie jaar de honneurs mag waarnemen op Europees vlak.

Voor BEMEFA bestaat er geen twijfel over dat Patrick Vanden Avenne deze rol met evenveel verve zal vervullen als bij BEMEFA. Iedereen herinnert zich ongetwijfeld nog onder meer de aanzet tot duurzame soja, het elektronisch voorschrift, de lancering van EUFETEC, -..

Naar aanleiding van zijn verkiezing verduidelijkte de heer Vanden Avenne de speerpunten van zijn Europees beleid. De nieuwe voorzitter van FEFAC bouwt zijn beleidsvisie rond 4 beschouwingen: verhoging van het aantal leden, het aanbieden van nieuwe diensten, het sluiten van strategische allianties, samenwerking met de leaders of industry.

FEFAC mocht recentelijk enkele nieuwe leden verwelkomen (de mengvoederfederaties van Rusland, Turkije Kroatië en Servië) maar daar zal het niet bij blijven. Ook in de toekomst zal FEFAC ernaar streven om zoveel mogelijk Europese landen in haar gelederen op te nemen. Een voorbeeld van nieuwe dienstverlening is de Research & Development die via EUFETEC (het European Feed Technology Center) zal worden aangeboden, met als eerste realisatie een opleidingspakket. Op het gebied van samenwerking zal de dialoog met de voedingsindustrie , de grootdistributie, de landbouworganisaties en eveneens met de NGO's geïntensiveerd worden.

Eindigend met de woorden van Mahatma Gandhi "Be the change you wish to see in the world" start Patrick Vanden Avenne een flamboyant mandaat bij de Europese mengvoederindustrie. BEMEFA wenst Patrick Vanden Avenne alvast veel succes toe in deze nieuwe functie!

-----------------

BEMEFA, de Beroepsvereniging van Mengvoederfabrikanten in België, telt 180 leden. Samen vertegenwoordigen zij 99% van de nationale productie. De sector stelt 3000 personen te werk. Met een nationale productie van 6 miljoen ton en een omzet van 2.5 miljard euro is de mengvoederindustrie de belangrijkste toeleverancier van productiemiddelen voor de landbouw.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel