Gemeente Rotterdam

2010 | 21

Collegevergadering van 8 juni 2010

Burgemeester

1

08-06

Het college stelt dinsdag 8 juni van 18.00 tot 20.00 uur de Burgerzaal van het stadhuis beschikbaar voor de ontvangst van deelnemers van een internationaal congres over plannen en ontwerpen van (ge)bouwen in de gezondheidszorg.

De loco-burgemeester treedt op als gastheer.

Wethouder Wonen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed

1

01-06

De Rekenkamer heeft in het rapport "Ruimte in verhuur. Toewijzing van tijdelijke huurwoningen OBR", advies uitgebracht aan de raad over toewijzing van woningen door de gemeente. Voor het opstellen van dat advies heeft de Rekenkamer de opvatting van het college gevraagd. De raad heeft op 8 april 2010 alle aanbevelingen overgenomen. Met deze aanbevelingen wordt het niet-integer toewijzen van woningen voorkomen. De toewijzingsprocedures moeten voldoen aan eisen van openbaarheid, neutraliteit en controleerbaarheid.

2

01-06

Het college heeft besloten de welstandsparagraaf voor Rotterdam Central District aan de raad ter vaststelling aan te bieden. Daarna liggen de criteria op grond waarvan de Commissie voor Welstand en Monumenten op grond van de Woningwet over bouwaanvragen in het gebied adviseert, vast.

3

08-06

Het college heeft besloten het ontwerpbestemmingsplan bedrijventerrein "Spaanse Polder" met bijbehorende milieueffectrapportage (MER) "Plan-MER Spaanse Polder" ter inzage te leggen. Het ontwerpbestemmingsplan en het plan-MER worden zes weken ter inzage gelegd. Gedurende die periode kan iedereen zienswijzen indienen.

4

08-06

Het college heeft besloten de gemeenteraad voor te stellen een voorbereidingsbesluit te nemen voor gronden gelegen aan de Europaweg 951 code AZM. Dit voorbereidingsbesluit is noodzakelijk voor de afwikkeling van de verdere procedure voor de vrijstelling en de bouwvergunning voor de bouw van drie windturbines.

Schriftelijke vragen

Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:


*

het raadslid R. Buijt (Leefbaar Rotterdam) over bestrijding fraude bij toelaten vreemdelingen




Gemeente Rotterdam