Ingezonden persbericht


CNN wint Gouden Nymph op televisiefestival in Monte Carlo voor verslaggeving aardbeving Haiti

Tijdens een feestelijke ceremonie gisteravond in Monte Carlo ontving CNN een van de belangrijkste internationale journalistieke prijzen, de Gouden Nymph, voor haar verslaggeving over de aardbeving in Haïti. De prijs werd uitgereikt in de categorie 24-uurs nieuwsprogramma's.

De jury bestond uit een panel van vakgenoten uit de gehele wereld. De toekenning van de prijs onderstreept de toenemende invloed van CNN in de wereld van de journalistiek.

CNN International executive vice president en managing director Tony Maddox zegt hierover: "De toekenning van de prijs valt tegelijk met de viering van het 30-jarig bestaan van CNN. Onze verslaggeving over de aardbeving in Haïti was een bijzonder voorbeeld van de manier waarop CNN verslag doet van de gebeurtenissen in de wereld. Het is een eer deze erkenning te krijgen van vakgenoten op dit prestigieuze festival."

CNN

CNN International is de wereldwijde 24-uurs nieuwszender die naast internationaal en Europees nieuws ook uitgebreid bericht over het zakenleven, lifestyle, sport en entertainment. CNN biedt het nieuws aan via televisie, satelliet, internet en mobiele telefoons/handhelds. CNN is beschikbaar op alle continenten in 200 landen en in zeven verschillende talen.


---

Noot voor de redactie (