Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 11 juni 2010

Record aantal Master afgestudeerden aan het Johan Cruyff Institute

Nog nooit was de groep afgestudeerden aan het Johan Cruyff Institute for Sport Studies zo groot. Vrijdag 4 juni vond in het ING House de diploma uitreiking van de International Master of Sport Management en de International Master in Coaching plaats. Uit handen van de Internationaal Directeur Todd Beane kregen de studenten hun diploma uitgereikt. Trots gingen de 46 studenten met hun diploma op de foto.

Feestelijke viering
Voordat de studenten hun diploma in ontvangst mochten nemen moesten zij nog één opdracht vervullen; zichzelf omschrijven in één woord. De woorden toegewijd, passievol en betrouwbaar gaven een mooie beschrijving van de studenten. De groep studenten bestond uit een fantastische mix van topsporters, voormalig topsporters, trainer/coaches, sportmanagers en mensen met een passie voor sport die graag een managementpositie of coachingspositie in de sport willen invullen of dit al doen.

Tijdens de feestelijke viering ging speciale dank uit naar de bedrijven (Aegon, Champions Lounge, Johan Cruyff Foundation, Eurosport, Ortec TSS, Rabobank, Sponsor Bingo Loterij en Telesport) die elf (ex)topsporters de mogelijkheid gaven om de masteropleiding aan het Johan Cruyff Institute te volgen.

Serge Spoelstra, Madelon Baans en Erik Verhagen namen als student delegates het woord en bedankten de docenten, medestudenten en het Cruyff Institute voor het leerzame en gezellige jaar.Ook erkenden ze dat deze opleiding uniek is in zijn soort en dat de studenten hadden genoten van het gevarieerde programma en de docenten die stuk voor stuk een belangrijke bijdrage hadden geleverd aan het leerproces.

Praktisch concept
De International Master of Sport Management en de International Master in Coaching is Engelstalig met een internationaal deelnemersveld. Het karakter van deze twee masters is dynamisch, innovatief en praktisch. Het sluit nauw aan op de praktijk. De studenten kunnen de opgedane kennis direct toepassen en toetsen. Het Olympisch Stadion, waar de master gegeven wordt, vormde daarbij een unieke en inspirerende locatie.

Aanmelden voor 2010 -2011
'De tevredenheid van de studenten is een belangrijk signaal naar volgend jaar', aldus programma coördinator Jack Holtman. 'We merken dan ook dat de klas voor volgend jaar alweer bijna vol zit. We zijn er nu dan ook al zeker van dat we in september met twee klassen voor de International Master of Sport Management gaan starten, een ochtendgroep en een avondgroep. De International Master in Coaching start met één klas. Mocht je nog interesse hebben in één van de Masters wees er dan snel bij.

Voor meer informatie over de International Master of Sport Management mail naar mismams@cruyffinstitute.org of bel: 020-3053383

Voor meer informatie over de International Master in Coaching mail naar micams@cruyffinstitute.org of bel: 020-3053383

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Johan Cruyff Institute for Sport Studies
Marielle Hoogland - Marketing en Communicatie
(: 020-3053383
mariellehoogland@cruyffinstitute.nl
www.cruyffinstitute.org