Ingezonden persbericht


Diemen, 11 juni 2010

Ludieke verkiezingsactie Generali houdt gemoederen bezig

De ludieke actie van Generali houdt de gemoederen bezig. De verzekeraar heeft ruim 5.500 verkiezingsborden in Nederland beplakt met haar pay-off "Wij beloven niet. Wij verzekeren." De actie van Generali wordt gewaardeerd. Naast positieve reacties, krijgt de verzekeraar ook kritische opmerkingen.

Pensioenmanifest en plakactie
Voor de verkiezingen heeft Generali een Pensioenmanifest verspreid. Doel van het manifest is de kiezers te laten weten dat pensioen er toe doet. Op www.wijverzekeren.nl heeft Generali voor de kiezer een overzicht gemaakt van de beloftes van de belangrijkste politieke partijen rond pensioen en pensioenleeftijd. De verzekeraar heeft vervolgens op ludieke wijze aandacht gevraagd voor haar Pensioenmanifest. In de nacht na de verkiezingen zijn ruim 5.500 verkiezingsborden, verspreid door heel Nederland, beplakt met de pay-off "Wij beloven niet. Wij verzekeren." Op de sticker verwijst de verzekeraar naar haar website www.wijverzekeren.nl.

Positieve reacties en kritische noten
De humoristische actie van Generali wordt gewaardeerd. Maar er zijn ook kritische opmerkingen, met name van de gemeente Diemen. Diemen is de vestigingsplaats van de verzekeraar. De gemeente vindt dat de verkiezingsstunt van Generali de politiek schaadt een ondertoon die de publieke zaak geen goed doet. Dat heeft de burgemeester van Diemen laten weten via het hoofd communicatie van de gemeente. Ook zou de tekst op de sticker de politiek neerzetten als veel dingen belovend en niets waarmakend. Generali kan zich in dit laatste niet herkennen omdat haar insteek louter een ludieke is waarbij zij met een verwijzing naar www.wijverzekeren.nl aandacht vraagt voor haar pensioenstatement.

Over Generali
Generali verzekeringsgroep nv is sinds 1870 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. In die 140 jaar is Generali uitgegroeid tot een vooraanstaande pensioen- en inkomensverzekeraar voor ondernemers, ondernemingen en particulieren. In het belang van een optimale dienstverlening werkt zij daarbij samen met het professionele intermediair. Generali onderscheidt zich door een persoonlijke service, betrokken opstelling en accurate administratie. De 500 deskundige medewerkers bepalen het succes van de organisatie. Generali maakt als zelfstandige en solide verzekeraar deel uit van de wereldwijd opererende Generali Group. Eén op de vier Europeanen heeft ten minste één verzekering ondergebracht bij de Generali Group. Meer informatie over Generali kunt u op www.generali.nl vinden.

Bijlage:

- foto van verkiezingsbord met daarop de sticker "Wij beloven niet. Wij verzekeren."