Voorstelling Instrument voor duurzame scholenbouw.

11/06/2010 16:09

GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGIOn) stellen op donderdag 17 juni de publicatie voor 'Naar een inspirerende leeromgeving - Instrument voor duurzame scholenbouw'. Deze publicatie is het instrument dat scholen en architectenteams begeleidt van ontwerp tot nieuwbouw en is uitgegeven door Politeia. Afgevaardigd bestuurder van het GO! Raymonda Verdyck en administrateur-generaal van Agion Henri Duqué geven hun visie op de scholen van de toekomst.

Het GO! en AGIOn willen van een nieuw schoolgebouw meer maken dan een plaats waar leerlingen veilig verblijven. Alle toekomstige projecten moeten een voorbeeld zijn van kwaliteitsvolle architectuur die inspireert tot leren. Groene campussen, milieuvriendelijke voorzieningen en passiefscholen staan hoog op het verlanglijstje.

Programma persvoorstelling

Donderdag 17 juni 2010

10.45u: Ontvangst

11.00u: architectenbureau EVR: Voorstelling van het instrument

11.15u: Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder GO!

11.30u: Henri Duqué, administrateur-generaal agion

De aanwezige journalisten ontvangen een exemplaar van het instrument.

Plaats

GO! - Alhambragebouw - Emile Jacqmainlaan 20 - 1000 Brussel

Naar een inspirerende leeromgeving - instrument voor duurzame scholenbouw - de publicatie

In deze handleiding vindt de scholenbouwer tal van bruikbare tips, meetinstrumenten en een checklist van ontwerp tot oplevering. Met behulp van een quoteringssysteem gebeurt er een objectieve meting van alle facetten van de nieuwbouw en blijkt in welke mate die keuzes duurzaam zijn. Dit gaat van de keuze van materialen over isolatie tot de beplanting van een stuk groen aan de school. Deze publicatie is uitgegeven door Politeia.

Meer informatie

GO!

Ann Van Driessche; woordvoerder, GO! 02 790 93 06, gsm: 0478 24 12 20

Griet Wauters, persondersteuning, 02 790 96 87

AGIOn

Peggy De Tollenaere, woordvoerder Agion, 02 221 05 06, gsm 0477 20 33 15

Uitgeverij Politeia

Kristl Vanderheyden, 02 289 26 15

Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap streeft naar maximale, gelijke onderwijskansen. Elke leerling is een unieke persoonlijkheid met specifieke interesses en ambities. Hij of zij moet zich intellectueel en creatief kunnen ontplooien. Onze 700 scholen maken dit mogelijk voor om en bij de 300.000 leerlingen en cursisten.

De afdeling Infrastructuur van het GO! staat in voor scholenbouwbeleid, begeleiding studie en uitvoering, gunning / vereffening, coördinatie en kwaliteitsbewaking en adviesverlening. De afdeling is momenteel deels centraal gevestigd in Brussel en deels in Hasselt en Gent. Bouwen voor meer comfort, om op de best mogelijke manier de onderwijsdoelstellingen van GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap te kunnen realiseren. Vooruitziend bouwen kan een bijdrage leveren aan de verschillende wensen en de veranderende onderwijsdoelstellingen van het onderwijs. Kortom bouwen met het oog op de toekomst.

Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs: AGIOn is een intern verzelfstandigd agentschap van de Vlaamse Gemeenschap. Het agentschap is opgericht bij decreet van 7 mei 2004 en heeft een eigen rechtspersoonlijkheid. De voogdijminister is de heer Pascal Smet, Vlaams minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel. AGIOn verzekert de rechtsopvolging van de DIGO. De missie van dit agentschap is 'de realisatie en ontwikkeling van functionele en duurzame onderwijsinfrastructuur in Vlaanderen, en dit in samenspraak met de gebruikers'. Ze moeten veilig, comfortabel, milieu- en onderhoudsvriendelijk zijn. Daarnaast moeten ze flexibel te gebruiken zijn en in een open relatie staan met de omringende samenleving. Bovendien moeten ze kostenefficiënt zijn in realisatie en beheer.

Uitgeverij Politeia: Politeia brengt kwaliteitspublicaties voor een vakpubliek onder de vorm van losbladige en vastbladige handboeken, studies, pockets, nieuwsbrieven, tijdschriften en cd-rom's.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel