Ingezonden persbericht


Persbericht
11 juni 2010

Collectieve beveiliging op afstand door G4S

G4S maakt vanaf 11 juni 2010 officieel gebruik van videosurveillance voor de collectieve beveiliging van bedrijventerreinen in Almere. Dit werd gevierd met een officiële opening, verricht door Annemarie Jorritsma, Burgemeester van Almere tevens voorzitter van de Stichting Beveiliging Bedrijventerreinen Almere (SBBA) en Hans Duijst, algemeen directeur G4S.

Tijdens een brainstormsessie tussen Henk de Jong, directeur van de SBBA en Henk Rump, commercieel directeur G4S, is het idee gerezen voor beveiliging op afstand door middel van videosurveillance. Het idee is uitgewerkt door G4S in samenwerking met SBBA en de Politie Flevoland, en kan ingezet worden op elk bedrijventerrein dat collectief wordt beveiligd. G4S neemt de investering in de infrastructuur van de videosurveillance voor haar rekening. Henk Rump: "Het samengaan van mens en techniek is de toekomst. Door het gebruik van videosurveillance hebben we het beveiligingsniveau verbeterd. Dit systeem stelt ons in staat om preventief op te treden, waar we vroeger vaak repressief optraden. Wij zijn erg blij dat we de kans hebben gekregen om zo'n bijzonder project uit te mogen werken."

In totaal zijn er 60 camera's geplaatst op de bedrijventerreinen van Almere. De camera's staan via glasvezel in directe verbinding met de G4S cameratoezichtruimte. De toezichtruimte wordt bemand door speciaal getrainde en gecertificeerde surveillanten, die hun collega surveillanten aansturen op basis van de camerabeelden. Een deel van de camera's is op afstand bestuurbaar, waarmee actieve surveillance vanuit de toezichtruimte mogelijk is. Tevens kunnen de beelden van verdachte situaties worden doorgeschakeld naar de meldkamer van de Politie Flevoland in Lelystad.

Einde persbericht

G4S
G4S is specialist op het gebied van beveiliging en veiligheid en biedt een uitgebreid producten- en dienstenpakket voor de meest uiteenlopende toepassingen. Van advies tot en met uitvoering. G4S is beursgenoteerd in Londen en Kopenhagen en is wereldmarktleider met 595.000 medewerkers en activiteiten in ruim 110 landen. In Nederland is G4S marktleider met 9.000 medewerkers.

Noot voor de redactie,