Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Raamsdonksveer, 11 juni 2010

De winnares van de verkiezing Topvrouw van het Jaar 2010 is bekend!

Uit de topvrouwen die tot de finalisten behoorden in de strijd om de titel Topvrouw van het Jaar 2010, te weten Jeannine Peek, algemeen directeur Unique en Content, Melanie Schultz van Haegen, directeur Zorginkoop Achmea en Isabelle Spindler-Jacobs, directeur Retail Heineken Nederland is als winnares uit de bus gekomen:

ISABELLE SPINDLER-JACOBS
directeur Retail Heineken Nederland

Citaat uit het juryverslag
"... De grote en doorslaggevende invloed die de finaliste heeft op het proces van diversiteit binnen de organisatie. Met haar gedrevenheid en volharding en door dicht bij zichzelf te blijven en vertrouwen te blijven houden in haar eigen visie en feminiene kwaliteiten te bewijzen dat je carrière kunt maken in een echt "mannenbedrijf". Het is absoluut haar verdienste dat diversiteit nationaal en internationaal bij het concern op de agenda kwam en concrete doelstellingen werden geformuleerd. Zij heeft de ambitie meer vrouwen naar de top te helpen door een brug te bouwen tussen mannen en vrouwen in de stellige overtuiging dat dit leidt tot betere resultaten. Daardoor verdient zij het dit jaar te worden uitgeroepen tot Topvrouw van het Jaar 2010."

Slotmanifestatie
In een feestelijke ambiance is de winnares tijdens de Nationale Dag voor Vrouwelijke Managers op donderdag 10 juni 2010, op het Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort, bekend gemaakt.

Jury
De jury, bestaat uit de winnaressen van de afgelopen vier jaar, te weten Colette Cloosterman-van Eerd (commercieel directeur Jumbo Supermarkten), Lidy Hartemink (directeur Gezondheidszorg Univé-VGZ-IZA-Trias), Caroline Princen (lid Raad van Bestuur ABN AMRO) en Conny Braams (directielid Unilever Spanje) én juryvoorzitter Aad Veenman, voorzitter van de Commissie Monitoring Talent naar de Top en voormalig president-directeur van de NS.

Organisatie
De verkiezing wordt dit jaar voor de zesde maal georganiseerd door Managers Netwerk Nederland (MNN). De organisatie die tevens al zestien maal de verkiezing van de Topman van het Jaar heeft georganiseerd. MNN is een netwerkorganisatie die door middel van thema-avonden, seminars en dinerbijeenkomsten managers uit bedrijfsleven, non-profitorganisaties en overheid de gelegenheid biedt elkaar te ontmoeten.



Ingezonden persbericht