Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

Doorn, 11 juni 2010

Locatie Bartiméus in Amsterdam officieel geopend

Medewerkers van Bartiméus, genodigden en cliënten hebben donderdag 10 juni jl. samen feest gevierd. De zeventiende vestiging van Bartiméus is officieel geopend. Ronald Boef, professioneel golfer en blind opende de locatie door op een indoor putting kunstmat de bal in de hole te slaan.

Zeventiende vestiging Bartiméus

Bartiméus is een landelijke non-profit organisatie voor slechtziende en blinde mensen. Om op alle vragen van cliënten een antwoord te kunnen geven en een bijdrage te leveren aan de participatie van mensen met een visuele beperking zoekt Bartiméus de samenwerking op met andere partijen, zoals universiteiten en academische ziekenhuizen. Door deze samenwerkingsvormen en de flinke toename van het aantal klanten in de regio Amsterdam is het voor Bartiméus een logische stap om een locatie in Amsterdam te openen.

Tobias Witteveen, voorzitter raad van bestuur Bartiméus, sprak tijdens de opening over de marktbewerking in de regio Amsterdam en de kansen die daar liggen. De komende jaren groeit de groep mensen met een visuele beperking waarbij een bril niet meer helpt. Dat er met aanpassingen in huis en hulpmiddelen nog heel veel wel mogelijk is, wil Bartiméus overdragen. Een locatie dichtbij huis, waar ook de nodige hulpmiddelen uit te proberen zijn, is voor een cliënt in Amsterdam een prettige bijkomstigheid.

Ronald Boef, professioneel golfer en blind opende de locatie. Na het vertonen van de Bartiméus promotiefilm stapte hij uit de lift en vroeg zijn verdwenen golfbal terug. Vervolgens sloeg Ronald op een indoor putting kunstmat de bal af in één keer in de hole. Met deze handeling is de Bartiméus vestiging in Amsterdam geopend.