CARMAT zet eerste stap op weg naar beursgang op Alternext Parijs

11/06/2010 20:35

Carmat

Niet bedoeld voor directe of indirecte verspreiding in de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Australië of Japan

Persbericht

CARMAT zet eerste stap op weg naar beursgang op Alternext Parijs

Parijs, 11 juni 2010. CARMAT, het innovatieve medisch technologiebedrijf dat 's werelds meest geavanceerde totaal kunstmatige hart ontwikkelt, zet met de indiening van het Registratiedocument bij de Franse autoriteit financiële markten de eerste formele stap op weg naar de geplande beursgang van het bedrijf op de Alternext markt van Euronext Parijs.

De registratie van het document op 21 mei is noodzakelijk voor de eerste openbare aanbieding van CARMAT-aandelen op de Parijse Alternext markt die op korte termijn wordt verwacht. De geplande beursgang is afhankelijk van marktomstandigheden en de goedkeuring van het prospectus door de Franse autoriteit voor de financiële markten. De beursgang zal CARMAT de mogelijkheid bieden zijn productontwikkeling te versnellen.

CARMAT, 's werelds meest geavanceerde totaal kunstmatige hart

Een antwoord op vergevorderd hartfalen, een belangrijk gezondheidsprobleem

CARMAT's doel is een antwoord te kunnen bieden op chronisch en acuut hartfalen, een ernstig gezondheidsprobleem binnen de cardiovasculaire aandoeningen die volgens de Wereldgezondheidsorganisatie wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak vormen. Hartfalen treft op dit moment meer als honderd miljoen patiënten in de Westerse wereld. CARMAT wil met zijn totaal kunstmatige hart een oplossing bieden aan de tienduizenden patiënten met hartfalen die geholpen zouden kunnen worden met een harttransplantatie maar hiervoor niet in aanmerking komen door het bekende tekort aan donorharten.

Het resultaat van een unieke combinatie van twee soorten expertise

CARMAT's kunsthart is gebaseerd op een unieke combinatie van twee soorten expertise. CARMAT kan bouwen op de medische kennis van professor Carpentier, die wereldwijd bekend is door de uitvinding van de Carpentier-Edwards(R) hartkleppen. Daarnaast heeft CARMAT de technologische kennis tot zijn beschikking van EADS, een wereldleider op het gebied van lucht- en ruimtevaart (moederbedrijf van onder andere Airbus).

Het natuurlijke hart nabootsen

Het kunsthart van CARMAT bootst het natuurlijke hart zoveel mogelijk na in vorm en omvang, maar ook door de keuze voor biologische materialen en innovatieve fysiologische functies. Door afstoting van het kunsthart door het lichaam te voorkomen, zou CARMAT's totaal kunstmatige hart bij succesvolle klinische proeven tienduizenden patiënten per jaar het leven kunnen redden en hen een beduidend betere kwaliteit van leven bieden.

Vele technologische doorbraken uitgebreid getest

Het kunsthart van CARMAT is onderworpen aan vele tienduizenden uren aan simulaties en slijtagetesten, wat inmiddels een verwachte levensduur van meer dan vijf jaar heeft opgeleverd.

Een leider erkend op Europees niveau

CARMAT is als leider erkend op Europees niveau. Het bedrijf heeft met goedkeuring van de Europese Commissie in totaal recht op 33 miljoen euro aan subsidie van OSEO, een organisatie van de Franse overheid gericht op het stimuleren van innovatie. Dit is het grootste bedrag dat OSEO ooit aan een MKB-bedrijf heeft toegekend.

Substantiële betrokkenheid van vooraanstaande aandeelhouders

CARMAT heeft substantiële investeringen weten aan te trekken van vooraanstaande aandeelhouders: Truffle Capital, een gerenommeerde Europese venture capital firma, het lucht- en ruimtevaartbedrijf EADS en de Stichting Alain Carpentier.


---------------

Beschikbaarheid van het registratiedocument - Het registratiedocument, ingediend op 21 mei 2010 onder nummer I.10-037 is kosteloos op te vragen bij CARMAT, Direction Administrative et financière, 36 avenue de l'Europe - CS 40533 - 78941 Vélizy Villacoublay Cedex, FRANCE of via de website van de "Autorité des marchés financiers", de Franse autoriteit voor de financiële markten (www.amf-france.org) en die van CARMAT (www.carmatsas.com/investisseurs).

Risicofactoren - CARMAT vraagt nadrukkelijk de aandacht van het publiek voor de risicofactoren zoals besproken in het onderdeel "risk factors" in hoofdstuk 4 van het registratiedocument dat is geregistreerd bij "Autorité des marches financiers".

Notice

This announcement does not, and shall not under any circumstances, constitute a public offering or an invitation to the public in connection with any offer of securities. No public offering of securities will be conducted in France or abroad prior to the delivery by the AMF of a visa on a prospectus that complies with the provisions of Directive 2003/71/CE.

The publication of this press release in certain countries may violate applicable regulations. The information contained therein does not constitute an offer for securities in the United States, Canada, Australia or Japan or in any other jurisdiction. This press release should not be published, transmitted or distributed, directly or indirectly, into the United States, Canada, Australia or Japan.

This document is not an offer for sale of the shares of CARMAT in the United States. The shares of CARMAT may not be sold in the United States absent registration or an exemption from registration under the U.S. Securities Act of 1933, as amended. CARMAT does not intend to register any portion of the offering in the United States or to conduct a public offering of the shares in the United States.

This document contains forward-looking statements. No guarantee can be given as to any of the events anticipated by the forward-looking statements, which are subject to inherent risks, including those described in the Document de base, changes in economic conditions, the financial markets or the markets in which CARMAT operates.





http://www.carmatsas.com