Gemeente Eindhoven


Persbericht
11-06-2010

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding de heer J. Clement

Publicatiedatum: 11-06-2010

De heer J. Clement is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De verdiensten van de heer Jos Clement (75) liggen vooral op het sportieve vlak. Hij vervult al zo'n 40 jaar bestuurlijke functies bij Volleybalclub VC Blokkart. In de beginperiode (1970-1983) was hij voorzitter, daarna penningmeester (1983-1998) en vanaf 1998 tot op heden secretaris van de vereniging.

Zo stelt hij het zaalschema van de club op. Hij deelt de wedstrijden en trainingen in voor alle teams gedurende het hele seizoen. De heer Clement is daarenboven één van de weinige leden die elke dinsdag op het veld te vinden is. Als er geen trainer beschikbaar is, verzorgt de heer Clement de training. En als er geen scheidsrechter is, neemt hij die functie ook voor zijn rekening. Tijdens thuiswedstrijden komt hij de teams aanmoedigen.
In de jaren 1986-1999 was de heer Clement de organisator van het Lentetoernooi van VC Blokkart. Hij was in 1986 de initiatiefnemer van dit toernooi. In 2010 wordt het toernooi voor de 25-ste keer georganiseerd.

Van 1984 tot heden is de heer Clement ook lid van de Commissieleiding VC Geldrop Heren Recreanten Competitie. Als zodanig is hij verantwoordelijk voor de competitie-indeling. Aanvankelijk voor 85 teams, nu zijn dat er 75.

Sinds enige tijd bekleedt de heer Clement ook op een ander vlak functies op vrijwillige basis. Vanaf 2001 is hij verbonden aan de Stichting Labyrint~In Perspectief Eindhoven e.o. Dit is een stichting die zich inzet voor familie en betrokkenen van mensen met psychiatrische problemen in de regio Zuidoost-Brabant. Decorandus startte in 2001 als penningmeester bij genoemde stichting. Vanaf mei 2009 beperkt hij zich tot het bijhouden van de administratie c.q. financieel management.

En nog houdt de heer Clement tijd over voor ander vrijwilligerswerk: vanaf 2002 is hij 1 dag in de week beschikbaar voor de Stichting 55+ Educatief. De heer Clement heeft er verschillende taken: ontwerper, archivaris, magazijnbeheerder, sleutelbeheerder, procesbeheerder en
-bewaker, initiator van nieuwe cursusprogamma's, cursus-ontwikkelaar. Hij geeft bovendien, samen met een collega-vrijwilliger, de cursus "omgaan met een mobieltje". Verder is hij verantwoordelijk voor de tekstpagina van de Stichting 55+ Educatief bij Omroep Eindhoven.

Op vrijdag 11 juni 2010 viert de vereniging in besloten kring het 40-jarig bestaan van VC Blokkart. Bij die gelegenheid reikt Mary-Ann Schreurs, loco-burgemeester, om circa 19.45 uur de Koninklijke onderscheiding aan de heer Clement uit.

Opmerking

Voorafgaand aan de uitreiking van voornoemde Koninklijke onderscheiding zet de mevrouw Schreurs enkele vrijwilligers van VC Blokkart extra in het zonnetje:

* Annelies Besselaar

* Frans van den Boom

* Nick Doesburg

* Frits Huugen

Zij ontvangen allen de vrijwilligerspenning van de gemeente Eindhoven voor hun jarenlange vrijwillige inzet.