KNHS

Angela Krooswijk vergroot voorsprong op NK Young Riders 11 juni 2010
krooswijk- revino

DE STEEG (KNHS) Angela Krooswijk (Prinsenbeek) heeft door met Revino II (v. Rohdiamant) ook vrijdag het tweede onderdeel van het Nederlands kampioenschap dressuur voor Young Riders (16 21 jaar) te winnen, haar voorsprong vergroot op de nummer twee,Michelle van Lanen (Uden) met Urchin B.

De jury plaatste de proef van Krooswijk met Revino unaniem op de eerste plaats in de individuele proef. Het Rabo Talent stak met kop en schouders boven de rest uit en scoorde 73,515% , bijna vier procent meer dan de nummer twee Michelle van Lanen. Angela liet een mooie, constante proef zien met veel expressie. Eigenlijk waren er geen zwakke onderdelen; ik heb geen enkele zes gegeven. Revino liep prachtig in balans. Ze sprong er echt uit., laat hoofd van de jury Jan Enne Kloosterboer weten. Ook in de tussenstand heeft Krooswijk nu een voorsprong van bijna vier procent. Een plaats op het erepodium lijkt haar niet meer te ontgaan.

Michelle van Lanen eindigde met Urchin B (v.Jazz) op de tweede plaats met 69,789%. De grote negenjarige vos, die Van Lanen pas sinds begin van dit jaar rijdt, toont veel aanleg en de combinatie is een aanwinst bij de Young Riders. Michelle liet een erg mooie proef zien. Haar paard beweegt groot en is zeer expressief in de verruimingen. Hij is net wat moeilijker om te sluiten dan Revino en daardoor onstonden wat kleine foutjes, aldus Kloosterboer. Danielle van Mierlo (Maasland) en BMC Ucento werden derde met 69,736% en staan ook derde in de tussenstand. De aftstammeling van Metall is erg sterk in zijn bewegingen en hij toonde erg mooie galopwissels.

De beste acht rijden zaterdag het afsluitende onderdeel, de kür op muziek. Omdat de ruiters slechts met één paard mogen starten, zijn Chantal van Lanen en Robin Beekink ook startgerechtigd.

Meer info zie: www.outdoorgelderland.nl

Uitslag 2e onderdeel NK Dressuur Young Riders, individuele proef


1) Angela Krooswijk (Prinsenbeek) - - Revino II (v. Rohdiamant) 73,315%
2) Michelle van Lanen (Uden) Urchin B (v.Jazz) 69,789%
3) Daniëlle van Mierlo (Maasland) BMC Ucento (v. Metall) 69,736%
4) Marjolein Cho Chia Yuen (St. Anthonis) Chos Pepper 68,368%
5) Michelle van Lanen (Uden) Incredible(v. Voltaire) 67,684%

Tussenstand NK Dressuur Young Riders, na twee onderdelen
1.) Angela Krooswijk (Prinsenbeek) - - Revino II (v. Rohdiamant) 144,211

2.) Michelle van Lanen (Uden) Urchin B (v.Jazz) 140,473
3.) Daniëlle van Mierlo (Maasland) BMC Ucento (v. Metall) 139,842
4.) Angela Krooswijk - BMC Roman Nature (v. Rohdiamant) 138,105
5.) Marjolein Cho Chia Yuen (St. Anthonis) Chos Pepper 135,894