Oerlikon Systems krijgt belangrijk order van ‘s werelds grootste halfgeleidergieterij

BALZERS, Liechtenstein--(BUSINESS WIRE)-- 20100611 --

Oerlikon Systems (SIX:OERL), een vooraanstaande leverancier van PVD-spuitsystemen, heeft een aankooporder voor een meervoudige tool gekregen van ‘s werelds grootste halfgeleidergieterij voor zijn CLUSTERLINE 300II-systemen. Deze contracten komen bovenop recente orders van grote producenten van halfgeleiders in Zuid-Korea en Taiwan voor dezelfde CLUSTERLINE 300mm-systemen die bedoeld zijn voor de verpakkingsmarkt.

“De steeds toenemende interesse in onze CLUSTERLINE-producten was verwacht, maar de grote meervoudige orders hebben onze verwachtingen overtroffen”, verklaart Andreas Dill, Head of Oerlikon Systems. “Op basis van onze innovatieve schoonmaakoplossingen en dankzij onze lopende programma’s voor continue verbetering slaagden we erin de Cost of Ownership van de CLUSTERLINE-platforms verder te drukken.”

Het toenemende succes van de CLUSTERLINE 300II, een clustertool die specifiek ontworpen is voor geavanceerde verpakkingen en backmetallisatie (voor schijfgrootten tot 300mm), is te danken aan belangrijke concurrentievoordelen. De snelle kwalificatieprocessen en betere ‘cost of ownership’-parameters bevestigen de beweringen van de Oerlikon-supportteams dat ze de beste technologie in huis hebben.

“Onze inspanningen zijn toegespitst op de optimalisering van innovatieve oplossingen voor under bump metallization (UBM), herverdelingslagen, backmetallisatie en ultradunneschijfverwerking,” voegt Andreas Dill toe. “Onze optimalisering van deze clustertool van de derde generatie heeft geleid tot een betrouwbaar en uiterst flexibel platform met een uitstekende kostenefficiëntie – en met uitzonderlijk hoge schijfresultaten en gemakkelijke bediening.”

Partnerschap met DKSH Taiwan als bijkomende succesfactor

Een andere belangrijke factor in het succes van de CLUSTERLINE heeft te maken met de plaatselijke supportteams. Sedert mei 2009 beheert DKSH Taiwan alle marketing-, verkoop- en dienstverleningsactiviteiten voor Oerlikon Systems op de belangrijke Taiwanese markt. Het DKSH Taiwan-team werkt nauw samen met de productmanagers en ontwikkelingsteams van Oerlikon om totaaloplossingen te bieden voor bestaande en potentiële Oerlikon-klanten in Taiwan.

“Het plaatselijke verkoopteam van DKSH Taiwan, plus onze uitstekende technische ondersteunings-, dienstverlenings- en marketingcapaciteiten, hebben ons geholpen om dit grote order voor Oerlikon Systems binnen te halen,” verklaart Dr. Adrian Eberle, President of DKSH Taiwan. “Cruciaal voor de meest recente orders was het selectieproces. De CLUSTERLINE ging de confrontatie aan met bestaande, concurrerende tools op het gebied van kwaliteit van opbouw, gebruik van producten en totale cost of ownership. Dit, in combinatie met de bekroonde dienst na verkoop van DKSH Taiwan, maakte het verschil!”

De superieure productietechnologie en Oerlikons wereldwijde netwerk met plaatselijke kantoren blijven positieve resultaten geven op de zeer belangrijke Aziatische markt: “Onze probleemaanpak heeft Oerlikon duidelijk gepositioneerd als de leverancier voor de komende marktvergroting,” vat Andreas Dill samen.

Oerlikon – Enabling High Technology

Over Oerlikon

Oerlikon (SIX:OERL) is een vooraanstaande hoogtechnologische industriële groep die gespecialiseerd is in machine- en fabrieksengineering. Het bedrijf is leverancier van innovatieve industriële oplossingen en spitstechnologieën voor textielproductie, dunnefilmcoating, rij-, vacuüm-, zonne-ennergiesystemen en geavanceerde nanotechnologie. Als Zwitsers bedrijf met een 150-jarige traditie is Oerlikon een wereldspeler met zo’n 16.000 medewerkers in meer dan 150 vestigingen in 36 landen en een verkoop van 2,9 miljard CHF in 2009. Het bedrijf investeert jaarlijks meer dan 200 miljoen CHF in O&O, met meer dan 1.200 specialisten die werken aan nieuwe producten en diensten. De operationele eenheden staan op de eerste of tweede plaats in hun respectieve markten wereldwijd.

Over Oerlikon Systems

Oerlikon Systems biedt kostenefficiënte en flexibele systemen voor het aanbrengen van dunne films en bedient drie belangrijke markten: Halfgeleiders – met toepassingen voor geavanceerde verpakkingen, lees- en schrijfkoppen voor harde schijven, led’s, micro-elektro-mechanische systemen (MEMS)

Opslag van optische gegevens – met metalliseren van Blu-ray- en dvd-schijven Geavanceerde nanotechnologie. Bij de marktlancering van ons SOLARIS-systeem – met lage werkingskosten en uitstekende procesflexibiliteit – werd een nieuw systeemconcept geïntroduceerd om de massaproductie van nanotechnologietoepassingen mogelijk te maken. De strategische focus van Oerlikon Systems, die zich toespitst op de markten van de “schone technologie” met toepassingen voor energieomzetting, energieopslag en toegenomen energie-efficiëntie, wordt bevestigd door de eerste orders van het systeem vanuit de sectoren van zonne-energie en thermo-elektriciteit.

In 2009 kreeg Oerlikon Systems van VLSI Research een “vijfsterrenaward” als erkenning voor uitzonderlijke klanttevredenheid. Deze award wordt uitsluitend uitgereikt aan een selecte groep producenten van halfgeleidersystemen en onderstreept ons technologisch leiderschap en onze strikte naleving van ISO-normen voor kwaliteitsbeheer en duurzame productieprocessen.

Oerlikon Systems, met hoofdzetel in Liechtenstein, stelt wereldwijd 200 mensen tewerk en heeft verkoop- en servicecentra in de Verenigde Staten, Europa, China, Taiwan, Korea, Singapore en Japan.

Voor meer informatie, kijk op: www.oerlikon.com/systems

Over DKSH

DKSH is de vooraanstaande servicegroep voor marktuitbreiding die zich toespitst op Azië. Zoals de term "servicegroep voor marktuitbreiding" doet vermoeden, helpt DKSH andere bedrijven en merken om hun business uit te breiden op nieuwe of bestaande markten.

Met 560 businesslocaties in 35 landen – waarvan 20 in Europa en Noord- en Zuid-Amerika – en 22.000 gespecialiseerde personeelsleden staat het bedrijf in de top 20 van Zwitserse bedrijven, gerangschikt naar verkoop en medewerkers. In 2009 realiseerde DKSH een jaarlijkse bruto-opbrengst van 8.600 miljoen CHF.

Het bedrijf biedt elke mogelijke combinatie van diensten inzake bevoorrading, marketing, verkoop, distributie en dienst na verkoop. Het biedt zakelijke partners deskundigheid en logistiek op maat, op basis van een uitgebreid netwerk van unieke omvang en diepte. De activiteiten van het bedrijf worden georganiseerd in vier gespecialiseerde Business Units die de deskundigheidsgebieden van DKSH weerspiegelen: consumentengoederen, gezondheidszorg, prestatiematerialen en technologie. Hoewel DKSH een Zwitsers bedrijf is met hoofdzetel in Zurich, heeft het ook diepe wortels in gemeenschappen in heel Zuidoost-Azië. Dit heeft het bedrijf te danken aan een meer dan 140 jaar lange traditie van zaken doen in en met de regio.

Voor meer informatie, kijk op: www.dksh.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
OC Oerlikon Balzers Ltd.
Sven E. Jarby
Head of Marketing & Communications
Business Unit Systems
T +423 388 4878
F +423 388 5426
sven.jarby@oerlikon.com
www.oerlikon.com
of
OC Oerlikon Management AG
Burkhard Boendel
Head of Corporate Communications
T +41 58 360 96 05
F +41 58 360 91 93
pr@oerlikon.com
www.oerlikon.com
of
DKSH Taiwan Ltd.
Elsie Lien
Head of Communications
T +886 2 8752 7611
F +886 2 8751 8688
elsie.lien@dksh.com
www.dksh.com
of
DKSH Holding Ltd.
Martina Ludescher
VP Strategy & Corporate Communications
T +41 44 386 72 08
F +41 44 386 76 08
martina.ludescher@dksh.com

www.dksh.com

Ticker_symbol SWX:OERL
ISIN CH0000816824