Ingezonden persbericht

Rock Žn bluessensatie Shaking Godspeed doopt Podium Asteriks

Met een salvo moddervette bluesriffs wordt op vrijdag 11 juni het nieuwe Podium Asteriks gedoopt. In de Leeuwarder Blokhuispoort treedt daar Shaking Godspeed op. De uit de Achterhoek afkomstige blues 'n' garagerockband gold tijdens het afgelopen Noorderslagfestival als dé sensatie van het festival. In het voorprogramma speelt de Leeuwarder garagerockband New Killer Stars. Aanvang is 20 uur, de entree bedraagt vier euro.

Shaking Godspeed werd in het leven geroepen door gitarist Wout Kemkens toen zijn band The Bloody Honkies vorig jaar de handdoek in de ring gooide. 'Thou shall shake!' beweert dit drietal dat genadeloos elke zaal plat speelt. Deze levendige band combineert haar ruige rock 'n roll met weerbarstige, maar catchy blueselementen. Zowel voor de bluesliefhebber, de moderne garagerocker als degene die 'die nieuwe vette rockband' wil ontdekken, zijn de mannen van Shaking Godspeed een aanwinst voor de oren.

De Leeuwarder gitaarhelden New Killer Stars bijten op 11 juni het spits af. De jonge band was in 2007 winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân. Na een succesvolle Amerikaanse tour in 2009 komt dit najaar het debuutalbum 'Crash Their Parties and Rob Their Houses' uit. New Killer Stars wisselt stevige garagerock af met overtuigende grunge die doen terugdenken aan de vroege jaren negentig, zonder daarbij in een Nirvana-cliché te vervallen.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het wil wekelijks plek bieden aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en zal deze optredens aanvullen met aansprekende acts uit binnen- en buitenland. Daarnaast wil het podium bijdragen aan een levendiger popklimaat in Leeuwarden. Podium Asteriks zal zich uiteindelijk in de theaterzaal van de Blokhuispoort vestigen; op het moment vinden er ook shows in Muziekcafé Mukkes en de Gloppe plaats.

Wat: Podium Asteriks - www.podiumasteriks.nl

Wie: Shaking Godspeed en New Killer Stars

Waar: Blokhuispoort, Leeuwarden

Wanneer: donderdag 11 juni, 20.00 uur



Ingezonden persbericht