Weer geweldige opbrengst voor Roparun

11/06/2010 23:07

Stichting Roparun Evenementen

Vrijdagavond is tijdens de traditionele slotavond de opbrengst van de Roparun 2010 bekend gemaakt. De opbrengst van de negentiende editie is 4.623.730 euro. Het bedrag is bijna net zo hoog als het record van vorig jaar. Peter van der Noord, voorzitter van Stichting Roparun Palliatieve Zorg: "Het is fantastisch dat er weer zo'n mooi bedrag is opgehaald voor de zorg aan mensen met kanker. Er was natuurlijk een grote kans dat de opbrengst door de economische crisis een stuk lager zou zijn maar niets is minder waar. Deze opbrengst is een groot compliment voor al diegenen die dit hebben mogelijk gemaakt."

Tijdens de slotavond zijn ook de teams met de hoogste opbrengsten gehuldigd. Eerste werd Team 009 'Distrivers' uit Hoogeveen met een bedrag van 150.001 euro. Tweede werd Team 233 'Team Doelbewust' uit Wouw met een bedrag van 111.000 euro en derde Team 061 'DylanGroup Runners' uit Oud Beijerland met een bedrag van 105.600 euro. Overigens was dit jaar een teamopbrengst van 100.000 euro niet voldoende om op het podium te komen want er waren nog drie teams met een opbrengst die daar boven lag.

Zoals altijd vond de Roparun plaats tijdens het Pinksterweekend met de start op zaterdag in Parijs en de finish op maandagmiddag in Rotterdam. De organisatie is zeer tevreden over het verloop van deze negentiende editie. Henk van der Velde, voorzitter van Stichting Roparun Evenementen: "Afgezien van een paar kleine incidenten zijn we zeer te spreken over deze editie. Het weer was heerlijk, de sfeer was goed en we hebben een hoop positieve reacties gekregen. Zowel de deelnemers als onze vrijwilligers hebben een fantastische prestatie geleverd. En deze mooie opbrengst maakt het feest compleet. "

De Roparun is een estafetteloop van ruim 520 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven". In totaal is er, in de afgelopen negentien edities, meer dan veertig miljoen euro bijeengelopen.

http://www.roparun.nl/