Gemeente Leeuwarden

Wijkidee Nijlân Bungeeroeien `Switte yn de Swette'

Bron: Gemeente Leeuwarden (13-04-2010)

Bungeejumpen is niets anders dan jezelf aan een elastiek van grote hoogte naar beneden storten. Bij bungeeroeien is het elastiek aan een sloep vastgemaakt en gaat het erom welk team het verst kan roeien binnen een bepaalde tijd. Op zaterdag 12 juni wordt er in de Zwettehaven aan de James Wattstraat een spectaculaire wedstrijd bungeeroeien gehouden.

Teams van 9 tot maximaal 12 deelnemers kunnen zich aanmelden voor het bungeeroeien. Dit kan tot 29 mei, met uitzondering van de periode 29 april tot 11 mei, bij organisator Ymi Tjallingii (telefoonnummer 06 21810251 of e-mail tjallingii@gmail.com).

De wedstrijd start om 13.00 uur en deelname is gratis. Deelnemers moeten minimaal 16 jaar oud zijn en een zwemdiploma hebben. Voor de kinderen onder de 16 is er ook van alles te beleven. Zij kunnen zich uitleven tijdens een potje voetbal in een pannakooi, klimmen en klauteren op de klimwand of ravotten op het springkussen. Dweilorkest `de Wodkapel' zorgt voor een vrolijke noot.

Organisator Ymi Tjallingii heeft voor het bungeeroeien een Wijkwaardebon van de gemeente Leeuwarden ontvangen. Tjallingii motiveert haar Wijkidee enthousiast: "Vroeger zwommen we in het Van Harinxmakanaal en daar hielden we zwemwedstrijden. Dat is toch een stukje nostalgie. Via via hoorde ik van bungeeroeien en dat is natuurlijk een spektakel!"
Met het project Wijkidee stimuleert de gemeente Leeuwarden de leefbaarheid in de wijken. Bewoners van de wijken kunnen ideeën indienen die het wonen en leven in de wijk prettiger maken. Belangrijke voorwaarde is dat er draagvlak is in de wijk en dat bewoners zelf betrokken zijn bij de uitvoering. Op dit moment werken bewoners van de wijken Camminghaburen, Huizum-West, Bloemenbuurt/Oldelgalileën, Aldlân-Oost, Nylân, Bilgaard en Valeriuskwartier aan de uitvoering van zo'n 70 wijkideeën.