Watersportverbond - KNWV

Kennis maken met zeilen op het Bergumermeer

donderdag 6 mei 2010

Voor de negende keer organiseert WSV Achtkarspelen op zaterdag 12 juni schoolzeilen op het Bergumermeer. Alle kinderen uit de Regio Noord-Oost Friesland mogen meedoen en er is plaats voor ruim 100 deelnemers in de leeftijd 7 t/m 12 jaar.

Schoolwatersportdag in Achtkarspelen Op zaterdag 12 juni 2010 is er een ochtend- en een middaggroep. Er wordt gezeild met Optimisten. Start- en verzamelplaats is bij de botenloods van V.v.a.s.t. (Vereniging voor Aangepast Sporten Tytsjerksteradiel) op Recreatiecentrum Bergumermeer (Klein Zwitserland).

De ochtendgroep start om 9.15 uur en de middaggroep om 13.15 uur. Zwemvesten en deskundige begeleiding zijn aanwezig. Kijk voor meer informatie op www.wsv8k.nl of stuur een mail naar info@wsv8k.nl.

Ook met jouw klas een schoolsportdag organiseren?
Ook op een gewone doordeweekse middag kun je best gaan surfen of zeilen. Onder schooltijd? Geen probleem, als je het maar slim aanpakt! Wat moet je doen? Overtuig je leerkracht dat jij en je klasgenoten mee willen doen aan de watersportdagen van het Watersportverbond. Voor je het weet zit je op het water! Kijk voor de mogelijkheden op
www.watersportverbond.nl/zeilen onder Jeugdzeilen.

Ook interesse in een schoolwatersportdag op uw vereniging?
Dat kan! Het Watersportverbond heeft een handleiding Schoolwatersport geschreven. Hierin hebben we onze ervaringen gebundeld ter
ondersteuning van verenigingen die schoolwatersportdagen willen organiseren.

De handleiding kunt u gratis aanvragen door een e-mail te sturen naar Anna.bertling@watersportverbond.nl. In deze handleiding kunt u alles lezen over de organisatie van een schoolwatersportdag, wat er bij de organisatie van zoân dag komt kijken en kunt u praktische tips vinden.

Kijk voor meer informatie op www.watersportverbond.nl/voorverenigingen onder Jeugd en Opleiding.