Stichting Biologica


Voorbereidingen 'Lekker naar de boer!' in volle gang


Op 12 en 13 juni zijn de biologische open dagen (`Lekker naar de boer'), georganiseerd door Biologica i.s.m. de TaskForce MBL. Tijdens het weekend staan 12 bedrijven in de spotlights. Hier vinden allerlei extra activiteiten plaats, zoals boerenmarkten en proeverijen. Op deze pagina kunt u bekijken welk bedrijf bij u in de buurt groot gaat uitpakken. In totaal zullen er circa 200 bedrijven meedoen.

Transparantie
Zelf zien hoe er gewerkt wordt op een biologisch bedrijf, ontdekken welke boer met hart en ziel werkt aan 'jouw' dagelijkse hap. Daarom organiseren we Lekker naar de boer! Biologica hecht veel waarde aan transparantie in de voedselproductie. In dit verband noemen we een prima initiatief van een grote deelnemer aan Lekker naar de boer:

Op alle Campina Boerenland producten - die sinds kort allemaal bereid zijn met 100% biologische melk - staat vanaf nu het logo `ontdek de herkomst'. Door middel van een code op de verpakking is de herkomst van de zuivel in dat betreffende product te achterhalen. Leer hierover meer in dit artikel. Tijdens Lekker naar de boer is een twintigtal Boerenland-melkveehouders te bezoeken.

Een overzicht van alle activiteiten bij de bio boer en tuinder op 12 en 13 juni vindt u op www.lekkernaardeboer.nl.
»