Ingezonden persbericht


persbericht

Amsterdam, 19 mei 2010

Prinses Màxima geeft startsein Het Concertgebouw Open 2010

Op zaterdag 12 juni 2010 geeft Prinses Màxima om 12.00 uur het startschot voor de tweede editie van Het Concertgebouw Open. Met een symbolische overhandiging van de 'Concertgebouwsleutel' zal Prinses Màxima in de Grote Zaal de dag voor geopend verklaren.

Tijdens Het Concertgebouw Open staan de deuren van het Concertgebouw tussen 12.00 en 17.00 uur wijd open voor publiek. Iedereen die gratis een kijkje wil komen nemen in de zalen en foyers van het Concertgebouw is welkom bij de vele muzikale optredens en andere activiteiten die op deze dag plaatsvinden. De presentatie is in handen van cabaretduo Mike & Thomas.

Tijdens Het Concertgebouw Open zijn op het Stadspodium in de Grote Zaal, maar ook in de Kleine Zaal, de Spiegelzaal en diverse foyers, doorlopend optredens te zien van honderden talentvolle Amsterdamse amateur-musici. Uit meer dan 120 aanmeldingen zijn zo'n 50 acts uit alle delen van de stad geselecteerd. Samen zorgen deze voor een zeer diverse muzikale afspiegeling van Amsterdam.

Bezoekers worden bij de hoofdentree aan het Museumplein vanaf 11.45 uur muzikaal onthaald door de Caraïbische percussiegroep Eternity Percussion en daarna vanaf 12.00 uur in de Grote Zaal door jeugd-harmonieorkest Jong Excelsior. Aansluitend volgt een optreden van het Kantonese operagezelschap Yim Kwan Fong. Later op de dag volgen er optredens van:
- de jonge bigband Jazz Juniors (met als gastsolist saxofonist Benjamin Herman) (zie foto).
- New City Voices, zeven meiden uit Amsterdam Zuidoost met swingende a capella gospel.
- het Vrouw & Vaart-koor, een speciaal voor deze dag geformeerd koor.
- een optreden van 100 altviolisten samen met altvioliste Esther Apituley.
- operazang door Cantina Musica per Tutti.
Daarnaast staan optredens gepland met Spaanstalige renaissancezang, instrumentale jazz, swingende salsa, oud-Hollandse liederen door het Schinkelkoor, Afro-Caraïbische muziek, klassieke kamermuziek, fanfare-repertoire, tango en nog veel meer.

Van 10.00-12.00 uur vindt in de Kleine Zaal de finale plaats van de Talentenjacht voor Amsterdamse kinderen van 9 t/m 12 jaar. De eerste prijs voor solisten zal bestaan uit een benoeming tot 'Muziekburgemeester van het Concertgebouw voor één dag' en een geldbedrag ten behoeve van talentontwikkeling. De prijsuitreiking vindt plaats in de Grote Zaal aan het einde van de dag.

Het volledige programma van Het Concertgebouw Open is te vinden op www.concertgebouwopen.nl/programma

HET CONCERTGEBOUW OPEN
Zaterdag 12 juni 12.00 ­ 17.00 uur
TToegang gratis
Presentatie: Mike & Thomas
www.concertgebouwopen.nl

Het Concertgebouw Open maakt deel uit van Tempel zonder Drempel, een programma waarmee het Concertgebouw de participatie en publieksverbreding binnen het Concertgebouw wil stimuleren. Tempel zonder Drempel wordt financieel mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het VSB Fonds, de Vandenbroek Foundation, het Fonds voor Cultuurparticipatie, Het Concertgebouw Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.



Ingezonden persbericht