Gemeente Hulst

Uitreiking Pelgrimstas

Uitreiking Pelgrimstas

Inwoners krijgen de Pelgrimstas uitgereikt omdat zij zich op een bijzondere wijze in hebben gezet voor onze gemeenschap

Op zaterdag 12 juni 2010 worden 4 inwoners van de gemeente Hulst in het zonnetje gezet. Burgemeester J.F. Mulder reikt hen die dag - tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis te Hulst - een Pelgrimstas uit. De bijeenkomst begint om 15.00 uur.

De Pelgrimstas is een pluim voor diegenen die zich op een bijzondere wijze inzetten voor onze gemeenschap. Op 12 juni wordt de Pelgrimstas uitgereikt aan:

* Mevrouw Annie Vlassenrood - van Remoortere uit Hulst
* De heer Piet en mevrou Paula de Poorter uit Vogelwaarde
* De heer Paul van der Heijden Clinge

Mevrouw A. Vlassenrood - van Remmoortere (geboren op 29 oktober 1953)

Mevrouw Annie Vlassenrood ontfermt zich al 31 jaar over vele medemensen. Mevrouw Vlassenrood doet vrijwilligerswerk in De Lieve te Hulst, De Blaauwe Hoeve te Hulst en voor De Zonnebloem.

De heer en mevrouw de Poorter (De heer de Poorter geboren op 17 december 1929 en mevrouw de Poorter geboren op 19 april 1934)

De heer Piet en mevrouw Paula de Poorter onderhouden en beheren samen 't Gelaag te Vogelwaarde. In 't Gelaag houdt de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) haar activiteiten. De heer de Poorter is bestuurslid van de KBO. Verder verrichten ze diverse werkzaamheden voor de kerk. De heer de Poorter begeleidt uitvaarten en voorziet in het onderhoud van de begraafplaats. Mevrouw de Poorter houdt onder andere de kerk al 32 jaar schoon.

De heer van der Heijden (geboren op 29 april 1950)

De heer Paul van der Heijden heeft zijn baan opgezet om als mantelzorger voor zijn hoogbejaarde ouders te zorgen. De heer van der Heijden doet dit met overgave. Zonder zijn hulp zouden ze willicht niet meer thuis kunnen wonen.

De symboliek van de Pelgrimstas schuilt in de volgende gedachte: de persoon waar het om gaat heeft een tas vol goede ideeën aangedragen of een tas vol goede daden verricht. Hierbij stond steeds de gemeente Hulst centraal en zijn in principe de gemeente en haar inwoners en/of bezoekers de begunstigden geweest.