Gemeente Valkenswaard

en Schaft

Kermis in Borkel en Schaft

Flyer kermis Borkel

De kermis in Borkel en Schaft vindt dit jaar plaats van zaterdag 12 tot en met dinsdag 15 juni.

Op het Mgr. Kuijpersplein en een gedeelte van de Dorpsstraat is vermaak voor groot en klein en er zijn vele lekkernijen te koop. De openingstijden van de kermis zijn op zaterdag van 13.00 tot 01.00 uur 's nachts en op zondag tot en met dinsdag van 13.00 uur tot 00.30 uur. Op het kermisterrein staan de volgende attracties: draaimolen, rups, Hully Gully, Crazy dancer, buggy ride 'Miami Beach', grijpkranen, babysport, autoscooter, schietsalon, boksbal, lijntrek- en visspel. Verder is er een gebakkraam, suiker- en nougatverkoop, Vietnamese loempia's en een viskraam.

Een speciale werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van de Dorpsraad, de KPJ, Jong Nederland, basisschool St. Servatius, Fanfare Emos en de horeca-ondernemers aan het Mgr. Kuijpersplein, heeft in samenwerking met de gemeente een aantrekkelijk randprogramma samengesteld. Dit randprogramma omvat onder andere op zondag een kieptrekwedstrijd, WK Oranjehousefeest op zaterdag en zondag, een optreden van Erik Jaspers op maandag en een karaokewedstrijd op dinsdag. Verder zijn er tijdens de kermis lootjes verkrijgbaar waarvan de trekking op dinsdag 15 juni om 19.00 uur plaats vindt. Bovenstaande informatie vindt u ook op de website van de Dorpsraad Borkel en Schaft www.dorpsraadbes.nl.

Officiële opening
Op zaterdag 12 juni wordt de kermis 's avonds om 19.00 uur officieel geopend door wethouders M. Wijnen en E. Buiter, fanfare EMOS, leerlingen van basisschool St. Servatius en de leden van Jong Nederland.

Wegafsluiting
In verband met de kermis en het opbouwen en afbreken ervan, worden van 10 juni 2010 vanaf 08.00 uur tot en met 16 juni 2010, 17.00 uur de Dorpsstraat en het Mgr. Kuijpersplein afgesloten. De afsluiting vindt plaats vanaf de kruising Dorpsstraat, Sportparkdreef en Oude School tot het dorpshuis aan de Dorpsstraat 55. Het Dorpshuis blijft dus toegankelijk voor verkeer. In verband met de afsluiting zal het verkeer worden omgeleid via De Schafterekker - Peedijk - Bruggerdijk en vice versa.

Doorgaand verkeer komend vanaf de Luikerweg/N69 wordt omgeleid via Bruggerdijk, Peedijk, Maastrichterweg.

In verband met de kermis wordt tijdelijk het parkeerverbod aan de Dorpsstraat opgeheven voor bewoners

Huisvuil en oud papier
Zaterdag 12 juni is een ophaaldag voor oud papier en maandag 14 juni is ophaaldag voor de duobakken. De bewoners van het afgesloten weggedeelte worden verzocht deze dagen het oud papier en de duobak(ken) op de hoek van de dichtstbijzijnde zijstraat te zetten, waar de inzameldienst deze kan bereiken.

Informatie
Direct omwonenden van het kermisterrein ontvangen een brief van de gemeente met informatie over de verkeersmaatregelen en de bereikbaarheid van hun pand.