Artis

zaterdag 12 juni 2010
19:30 - het prieeltje bij de flamingo's
muziek

De liedjes van Jenny Lane bezorgen je kippenvel door de veelzijdige muzikale mix van pop en soul die ze met haar kenmerkende stem ten gehore brengt. Eigenzinnig, geestig en naturel.

Het werd al vroeg duidelijk dat Jenny op het podium terecht zou komen. Van haar 5e tot haar 14e zat ze bij het Nederlands Kindertheater en zong ze op platen van het kinderkoor o.l.v. Tonny Eijk. Ze ontdekte in die tijd al de soullegendes Jackson 5, Teena Marie en Lauryn Hill, die haar uiteindelijk zouden inspireren tot het schrijven van haar eigen liedjes. Later volgde ze een theateropleiding alwaar zij het podiummonster in zich ontwikkelde en ze in haar totaliteit ontplooide tot wie ze is: een stage performer in hart en nieren. Na veel voor andere artiesten te hebben geschreven besloot Jenny ook haar eigen pad uit te stippelen als solo artiest.
Haar debuut "Monsters" is een veelzijdige, eigenzinnige en kleurrijke muzikale mix van Pop en Soul. Met haar glasheldere, kenmerkende en krachtige soulvolle stem weet Jenny Lane ieder optreden de harten van het publiek te veroveren. Met haar eigenzinnigheid, theatraliteit. creativiteit, geestigheid en super groovende live band neemt Jenny Lane het publiek mee op een tocht van intimiteit en uitbundigheid. Ze zingt vanuit haar hart, naturel en authentiek, met een nonchalance die je kippenvel bezorgt.

http://www.myspace.com/iamjennylane
http://twitter.com/JennyLaneMusic