Universiteit Twente

Cultuur: Zomernacht

12 juni 2010

´Zomernacht´ is een vertaling en bewerking van Hugo Claus van het klassieke stuk van William Shakespeare, A Midsummer night´s dream. De productie wordt georganiseerd door Vrijhof Cultuurcentrum, en de spelers zijn studenten en medewerkers van de Universiteit Twente.

Het stuk is één brok fantasie, een grote graai van een groots dichter in een materie die nauwelijks onder woorden te brengen is: het spel, het gebeuren tussen de personages, werkelijke en onwerkelijke, levende en droomgestalten. Dit is het wezenlijke van theater en hoogstwaarschijnlijk is A Midsummer night's Dream één van de meest pure uitingen van theatraliteit.

De fundamentele problemen van eenzaamheid, begeerte, liefde, de angst miskend te worden, faalangst, jaloezie, domheid en hoogmoed komen in deze droom ter sprake. Als een God goochelt Shakespeare met deze menselijke gevoelens en lacht ermee op een gevoelige en geheimzinnige wijze.
Als door een vergrootglas zien we de onzekerheid van onze zekerheden.

Hoe fantastisch de personages ook zijn, hoe onwerkelijk dit woud, hoe ongeloofwaardig dit Athene, het maakt toch deel uit van een droomwereld die bij onze menselijkheid hoort.

De regisseuse en acteurs hebben een eigen invulling gegeven aan dit stuk. Deze productie wordt georganiseerd door Vrijhof Cultuurcentrum, en de spelers zijn studenten en medewerkers van de Universiteit Twente.

Regie: Anita Elkink
Acteurs: Ymke Kleissen, Jeroen Aalders, Miepke van der Meijs, Talitha Faber, Daniël van Poppelen, Mark Coeckelbergh, Michael Thomas, Vanessa Starke, Monique Kolff

Datum : zaterdag 12 juni en maandag 14 juni 2010 Tijd : 20.00 uur
Plaats : Amphitheater, Vrijhof Cultuurcentrum, Universiteit Twente Entree : EUR 5,- / EUR 3,- (Xtra-card/CJP)
Voor informatie & reserveringen: www.cultuur.utwente.nl / 053-489 8002.