Nederlandse Tafeltennisbond


Sterkbezette NK-SB op zaterdag 12 juni in Tilburg
1-6-2010

Honderd spelers gaan zaterdag 12 juni in Tilburg strijden om de nationale titels voor sporters met beperking. De NK-SB vinden plaats in Sporthal Dongewijk en hebben met bijvoorbeeld Kelly van Zon, Europees kampioene en paralympisch medaillewinnaar, een sterk deelnemersveld. Finales zijn vanaf 16:00 uur.

Logo NK-SB 2010.

De Tilburgse tafeltennisvereniging TIOS '51 organiseert op zaterdag 12 juni het Nederlands Kampioenschap tafeltennis voor sporters met een beperking (NK SB). Het Hoofdbestuur van de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) heeft de vereniging, sinds februari 2009 gevestigd in een splinternieuwe accommodatie mede door hulp van de bond, gevraagd om de organisatie op zich te nemen.

TIOS '51 dankt deze eervolle uitnodiging onder andere aan het succesvol verlopen Top-12 toernooi in januari van dit jaar, georganiseerd door TIOS '51 voor dezelfde doelgroep. Mede dankzij dit soort activiteiten krijgt TIOS `51 binnen de Nederlandse tafeltenniswereld steeds meer bekendheid en een steeds grotere uitstraling. De vereniging is dan ook niet voor niets door de NTTB benoemd als voorbeeldvereniging.

Aan de NK SB doen 100 lichamelijk gehandicapte sporters mee. Onder hen zijn circa 25 rolstoelers. In de diverse klassen zullen de tafeltennissers in het enkelspel en het dubbelspel strijden om de nationale titel. Dat het hier om het belangrijkste evenement van het jaar gaat, blijkt wel uit de deelnemerslijst, waarop onder andere bronzen medaillewinnares van de Paralympische Spelen en Europees kampioene Kelly van Zon prijkt.

Plaats van handeling is sporthal `Dongewijk' in de wijk Reeshof. Er zal tijdens het evenement op ruim 20 tafels worden gespeeld, onder leiding van officiële NTTB-scheidsrechters. Naast deze scheidsrechters worden er ook ballenjongens en -meisjes en vele andere vrijwilligers ingezet, die optimale omstandigheden voor de sporters moeten creëren. Deze tientallen vrijwilligers komen grotendeels vanuit TIOS '51 zelf, wat weer aangeeft dat het een zeer actieve vereniging is.

Voor de toeschouwers is er ruim voldoende plaats op de tribunes. Vanaf daar zal de opening van het sportevenement te zien zijn, die om 9:20 uur verzorgd zal worden door Jan Hamming, wethouder sport en wijkwethouder Reeshof van de gemeente Tilburg. Naast TIOS '51 en de NTTB is de gemeente Tilburg ook een van de partijen die de organisatie van dit topsportevenement mogelijk heeft gemaakt. Volgens het schema worden de finales om ongeveer 16.00 uur gespeeld, direct gevolgd door de prijsuitreiking. De organisatie nodigt iedereen uit om een kijkje te komen nemen en de sporters aan te moedigen. De entree is gratis.

Locatie: sporthal `Dongewijk', Dongewijkdreef 40, Tilburg Aanvang: 9.30 uur, finales vanaf ongeveer 16.00 uur Info: www.nttb.nl of www.tios51.nl

NTTB/PR/HH