Gemeente Stein


Buitenbad Steinerbos zaterdag 12 juni weer open

Een zucht van opluchting. Wethouder Graad Coumans van de gemeente Stein is zichtbaar opgelucht nu de reparaties aan het buitenbad Het Steinerbos gaat weer open! Steinerbos afgerond kunnen worden. âJa, ik ben opgelucht omdat het buitenzwembad zoals het er nu naar uitziet zaterdag 12 juni weer open gaat. Dat is goed nieuws voor de abonnementhouders en trouwe bezoekers, maar ook voor de gemeente en niet in de laatste plaats voor de medewerkers van het Steinerbos. De medewerkers hebben alles op alles gezet om de opeenstapeling aan mankementen zo snel als mogelijk op te lossen. Dat viel niet altijd mee.

âAbonnementhouders hebben enkele mooie zwemdagen aan hun neus voorbij zien gaan. Dat vinden we heel vervelend en dat is zachtjes uitgedrukt. Om abonnementhouders tegemoet te komen, is de openstellingtijd voor het binnenbad enkele dagen per week gedurende de werkzaamheden verruimd. Daarnaast willen we abonnementhouders nog op een ludieke wijze bedanken voor hun geduld. Een âgoedmakertjeâ zou je kunnen zeggen. Op welke wijze blijft nog even een verrassing.

âAlle zichtbare mankementen zijn als er niets meer tegen zit zaterdag 5 juni opgelost. Maandag 7 juni gaan we de binnenzijde van het buitenbad schoonspuiten zodat al het fijne vuil afkomstig uit de defecte filters eruit is. Vervolgens hebben we maar liefst drie dagen nodig om het buitenbad te vullen en dat doen we met medewerking van de brandweer en het WML. Dat gebeurt via een brandweeraansluiting/brandkraan.. Totaal moet er 1400 kuub water in en dat met een snelheid van 16 kuub per uur. Dit kan niet sneller omdat anders de waterdruk voor het gebouw en de omgeving weg zou kunnen vallen. Tot slot maken we het water weer zwem klaar door chloor toe te dienen. Vrijdag de 11e stellen we alles weer in bedrijf inclusief de nieuwe filtersâ.

âIk hoop van harte dat hiermee een einde is gekomen aan de tegenvallers en dat bezoekers volop kunnen genieten van een mooi en warm zwemseizoen. Al met al heeft dit geintje ons flink wat geld gekost. Gingen we aanvankelijk nog uit van ruim 35.000 euro, nu zitten we naar verwachting tussen de 60 en 70 duizend euro. Een flinke tegenvallerâ, aldus Coumans.
Â