Watersportverbond - KNWV

Eerste officiële NK kitesurfen voor jeugd

woensdag 2 juni 2010

Het eerste, officiële, NK Kitesurfen voor jeugd is een feit. In het Friese Mirns aan het IJsselmeer zal het evenement gehouden worden op 12 en 13 juni. Mocht de windverwachting voor dat weekeinde onvoldoende zijn, dan vindt het evenement plaats op 19 en 20 juni.

Foto Jerrie van de Kop Via de website www.nkjuniorkite.nl worden deelnemers en publiek geïnformeerd. Het Yogho!Yogho! NK Juniorkite, zoals het evenement voluit heet, is voor mannen en vrouwen tot en met 15 jaar. Op het reguliere NK Kiteboard kwamen afgelopen jaar dusdanig veel deelnemers uit deze leeftijdscategorie dat het idee voor een eigen evenement onstond.

Handen ineengeslagen
De NVWK (Nederlandse Vereniging voor Wedstrijdkitesurfers) en Exventure Sports & Events hebben daarop onder auspiciën van het
Watersportverbond de handen ineen geslagen en het evenement
georganiseerd. In Yogho!Yogho! werd een enthousiaste hoofdsponsor gevonden.

Binnenwater
Het evenement wordt in het Friese Mirns georganiseerd. Er is bewust gekozen voor een binnenwaterlocatie, omdat voor een aantal jonge kitesurfers het varen op zee een drempel is. Doelstelling van het Yogho!Yogho! NK Juniorkite is het ontwikkelen van talent. Nederlanders zijn internationaal sterk in het kiteboarden. Kevin Langeree en Youri Zoon zijn respectievelijk de nummers een en twee van de wereld. Het NK Juniorkite wil mede meebouwen aan hun opvolging in de toekomst.
* www.nkjuniorkite.nl

Â