Gemeente Delfzijl

Veteranendag Delfzijl 12 juni

Ook dit jaar heeft de gemeente alle Nederlandse veteranen die in de gemeente Delfzijl wonen, uitgenodigd voor haar Veteranendag op het gemeentehuis.

De gemeente organiseert deze dag om de veteranen in het zonnetje te zetten en uit erkenning en waardering voor hun werk en prestaties. De dag is zowel bedoeld voor oudgedienden uit de Tweede Wereldoorlog, Korea, Nieuw Guinea en Indië als voor de groeiende groep âjongeâ veteranen die zich tijdens recente vredesmissies hebben ingezet in onder andere Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak en Afghanistan.

De Delfzijlster Veteranendag heeft een informeel karakter en duurt van 09.30 uur tot 12.30 uur. loco-burgemeester Thea van der Veen en Marten Zijlstra, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Veteraneninstituut spreken de veteranen toe. Eva Hulscher van RTV Noord vertelt over haar bezoek, dat zij eind 2009 bracht aan Groninger militairen in Afghanistan.

Alle veteranen, die geregistreerd staan bij het Veteraneninstituut in Doorn, hebben van het college een uitnodiging ontvangen. Veteranen die hier niet geregistreerd staan, heeft de gemeente uitgenodigd via Gemeenteberichten in de Eemsbode en op internet.