Gemeente Bodegraven

(07-06-2010)

(voorlopig) Programma Multiculturele dag

multiculturele dag in Bodegraven (afbeelding: vrouwke.nl) Rai-, Oriëntal-, Chaabi-, Reggada en Berbse muziek tijdens de Multiculturele dag - Op zaterdag 12 juni wordt de derde Multiculturele dag georganiseerd op het Raadhuisplein. De dag wordt feestelijk geopend met het Braziliaans Slagwerkgroep van het MuziekCollectief Bodegraven. Daarna wordt de middag officieel geopend door Wethouder Bouwens.

Het programma: (onder voorbehoud)

* 12:00u Braziliaans slagwerk door het Muziekcollectief Bodegraven
* 12:05u opening door Wethouder Bouwens

* 12:15u wereldkoor Piosenka,. Piosenka betekent "liedje" in het Pools. De melodieën komen uit veel streken van over heel de wereld; Zuid-Afrika, Zuid- Amerika, veel muziek uit de Balkanlanden, maar ook uit Italië, Griekenland, Indonesië en Zweden.
* 12:45u demonstratie Taekwondo. De Bodegraafse Taekwondo zal diverse demonstraties verzorgen.

* 13:00u Bosnische dansgroep "Gouden Lelie". De meeste prachtige dansen in authentieke kleding kunt u hier zien.
* 13:15u Djembé workshop door het Muziekcollectief Bodegraven. Altijd al eens op een trommel willen trommelen, grijp je kans!
* 13:35u Bosnische dansgroep "Gouden Lelie" vervolg op eerste optreden.

* 14:00u dr. Jonnylove. Deze jonge honden laten hun multiculturele kijk op de wereld in een verassende rap versie zien. Heel veel landen komen met hun eigen stijl en identiteit naar voren. Oa. De Duitse Schlager, Amerikaanse Country en Western en Afrikaanse djembé's.

* 14:30u Surinaamse dans. Authentieke dans uit Suriname met prachtige kleding.

* 14:45u Triomf; de meisjes van Triomf verzorgen een demonstratie,
* 15:00u Buikdanseres Fati Benkaddour

De middag wordt afgesloten door de Marokkaanse muziekgroep:
* 15:15u AFRAH zij spelen: Rai-, Oriëntal-, Chaabi-, Reggada en Berbse muziek.

* Rond de klok van 16.00 uur zijn alle activiteiten afgerond

Geniet van hapjes en drankjes uit verschillende landen

Naast aantrekkelijk podium optredens kunnen bezoekers genieten van diverse hapjes en drankjes uit de verschillende landen. Op de markt zijn o.a. aanwezig: vluchtelingenwerk, Amnesty International en Anti discriminatie het Rode Kruis en mensen in nood zijn aanwezig. Kinderen kunnen zich laten schminken en of hun haar laten invlechten. Natuurlijk is er een grote wereldkaart aanwezig waarop bezoekers hun geboorteplaats kunnen aanvinken.

Dit alles vindt plaats op het Raadhuisplein op zaterdag 12 juni tussen
12.00 en 16.00 uur. Meer informatie: het Evertshuis, 0172-618484.

Bodegraven: een cultuurrijk dorp

Bodegraven is een dorp met diverse culturen en kent 47 nationaliteiten. Tijd dus om kennis te maken met elkaar. Het doel van deze dag is het bevorderen van respect door middel van ontmoeting en dialoog. Multiculturele dag gehouden als logisch vervolg op eerdere (2008-2009) dagen waar met veel enthousiasme gebruik is gemaakt door de Bodegraafse gemeenschap. Middelen als dans, muziek, kunst en voedsel uit veel verschillende culturen bevorderen integratie. In opdracht van de gemeente Bodegraven geeft het Evertshuis invulling aan deze dag.