Gemeente Spijkenisse


Samen sterk tegen kindermishandeling

11 juni 2010

Kindermishandeling, U kunt altijd iets doen

Wethouder Kees Dijkman start zaterdag 12 juni 2010 de campagne Aanpak Kindermishandeling om 14.00 uur op het Uitplein.

Op zaterdag 12 juni 2010 is het regionale infoteam van de Campagne Aanpak Kindermishandeling aanwezig in de regio Rotterdam om op een opvallende manier aandacht te vragen voor het onderwerp kindermishandeling. De boodschap van de campagne is dat kindermishandeling overal en in ieders omgeving voorkomt. Daarbij is twijfel en onzekerheid of er wel sprake is van kindermishandeling heel normaal.

Het doel is dat omstanders meer met andere mensen erover gaan praten of met professionals in contact komen. Het infoteam staat op deze dag in Rotterdam, Spijkenisse en Vlaardingen. De regionale campagne maakt onderdeel uit van de landelijke publiekscampagne van demissionair minister Rouvoet (Jeugd en Gezin).

Op het Uitplein in Spijkenisse confronteert het infoteam op een opvallende manier voorbijgangers met het feit dat kindermishandeling ook in hun omgeving voorkomt. De letters uit de campagne spelen hierin, net als in de TV-commercial, een prominente rol.

Wethouder Kees Dijkman start de campagne om 14.00 uur. Het infoteam deelt daarna flyers uit met meer informatie over de campagne en waar u terecht kunt met vragen.

Aanpak van kindermishandeling in regio Rotterdam In de regio Rotterdam wordt op grote schaal aandacht besteed aan de preventie van kindermishandeling. In alle gemeenten in de stadsregio Rotterdam, Goeree Overvlakkee en de Hoeksche Waard zetten professionals samen hun schouders eronder. Het doel van de nieuwe aanpak is om kindermishandeling te voorkomen, zo snel mogelijk signaleren en stoppen en passende hulp bieden.

In deze aanpak, de Regionale Aanpak Kindermishandeling (RAAK) maken gemeenten, organisaties en professionals afspraken en werken zo op regionaal niveau samen aan een samenhangende en effectieve bestrijding van kindermishandeling.

Externe links


* Wat kan ik doen? Vermoedt u kindermishandeling,ga naar watkanikdoen.nl [Let op! De website www.watkanikdoen.nl opent in een nieuw venster.]