Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (24-10)

14 juni 2010

College 2010 - 2014

Openbare activiteiten van het college van B&W van 12 tot en met 20 juni.

Wethouder Dijkman viert jubileum Stichting `t Universum Wethouder Kees Dijkman viert zaterdag 12 juni het jubileumfeest, ter ere van het 25-jarig bestaan, van Stichting `t Universum mee. Het feest vindt plaats in wijkcentrum Sterrenkwartier aan de Grotebeerstraat 19 en begint om 15.00 uur.
De stichting heeft als doel het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de bewoners van de wijk Sterrenkwartier, door het organiseren van activiteiten en het bevorderen van de onderlinge contacten.

Wethouder Dijkman opent feestweek 30-jarig bestaan KBS De Akkers Wethouder Kees Dijkman opent maandag 14 juni om 09.00 uur de feestweek van KBS (Katholieke Basis School) De Akkers aan de Noordakker 2. Samen met de leerlingen, leerkrachten en ouders laat wethouder Dijkman tweehonderd ballonnen op.

Burgemeester markeert hoogste punt nieuw pand SKS Burgemeester Salet markeert dinsdag 15 juni het hoogste punt van het nieuwe gebouw van SKS aan het Snoekenveen, ter hoogte van basisschool De Krullevaar.
Burgemeester Salet gaat om 15.50 uur met een hoogwerker omhoog en doopt het pand met champagne.

Wethouder Dijkman reikt VVE certificaten uit
Wethouder Kees Dijkman reikt dinsdag 15 juni om 20.30 uur 44 VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) certificaten uit, in Wijkcentrum Noord aan de Winston Churchilllaan. De certificaten zijn behaald door leerkrachten en pedagogisch medewerkers.
Zij volgden een 4-jarig scholingstraject Startblokken. Dit is de voorloper van het programma Basisontwikkeling. Startblokken is een ontwikkelingsgericht programma waarbij gewerkt wordt vanuit aantrekkelijke thema`s die dicht bij de belevingswereld van jonge kinderen staan.

Wethouder Mourik onthult plakkaat tandartspraktijk Kouijzer Wethouder Christel Mourik onthult woensdag 16 juni om 16.00 uur een plakkaat op de hoek Stationsstraat/Jan Campertlaan. Hier wordt binnenkort het nieuwe pand voor tandartspraktijk Kouijzer gebouwd.

Wethouder Dijkman reikt diploma`s en certificaten In- en Opstapje uit

Wethouder Kees Dijkman reikt donderdag 17 juni om 13.00 uur diploma`s en certificaten uit van het project In- en Opstapje, in Wijkcentrum De Akkers. Kinderen van 1 tot 4 jaar en hun ouders hebben meegedaan aan het project. De kinderen die het programma dit jaar afsluiten krijgen een diploma en de kinderen die komend jaar verder gaan een certificaat. Voor inlichtingen over project In- en Opstapje, zie de website van Careyn.

Wethouder Mijnans opent Midzomerfeest Park Waterland Wethouder Jan Willem Mijnans opent zaterdag 19 juni om 19.00 uur het avondprogramma van het Midzomerfeest in park Waterland, nabij de Sterrenwacht.
Het avondprogramma (muziek) begint om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Er treden diverse groepen op. Eerder op de dag begint het kinderprogramma. Het festival vindt voor de tweede keer plaats en is georganiseerd door Bewonersgroep Waterland.