Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 29 april 2010

Damsko Football Academy en The Essential Foundation organiseren eigen mini-WK

Amsterdamse voetbalkids vechten om 'stadseer'

Damsko Football Academy en The Essential Foundation (TEF) organiseren op zaterdag 12 juni het 'WK Damsko'. Tijdens dit voetbaltoernooi nemen de zeven Amsterdamse stadsdelen het voetballend tegen elkaar op. Ieder stadsdeel vaardigt twee teams af: één team met 8- tot 9-jarigen en één team met 10- tot 12-jarigen, allen afkomstig uit de buurt en aangemeld via het buurtwerk. Het winnende team zal beloond worden met de 'Amsterdamse stadseer', en dat een jaar lang.

Mike Kolf, trainer/coach van Damsko: "Met het wereldkampioenschap voetbal in het vooruitzicht, wilden wij vanuit Damsko iets leuks doen. Een eigen WK organiseren, maar dan met Amsterdamse teams. Het Amsterdamse kampioenschap voetbal! Echte voetbalfanaten zullen geen wedstrijd willen missen, maar dat hoeft bij ons toernooi ook niet. Om 15.00 uur zijn de wedstrijden afgelopen, ruim voor de wedstrijd Argentinië - Nigeria begint, die bij ons op een groot scherm te zien zal zijn. We hebben een barbecue geregeld, dus de deelnemers kunnen lekker blijven eten en drinken.''

Damsko heeft als doel om alle kinderen, die op dit moment niet of nauwelijks sporten, de mogelijkheid te geven om te kunnen sporten, in het bijzonder voetballen, ongeacht leeftijd. Met onder andere het Back2Basic-project wil Damsko vroegtijdig schoolverlaters zodanig begeleiden dat de negatieve spiraal waarin ze verkeren, wordt omgezet naar een positieve spiraal die leidt tot het behalen van een gekwalificeerd diploma en/of een passende baan. The Essential Foundation, die als doel heeft om kinderen met een achterstand te helpen, steunt Damsko.

WK Damsko

Datum: 12 juni 2010.

Locatie: velden bij de Willinklaan 3-5, Amsterdam.

Tijd: van 10:00-15:00 uur, om 16:00: Argentinië - Nigeria.

Leeftijd: categorie 8+9 jaar en categorie 10-12 jaar, we spelen 8 tegen 8.

Kosten: ¤ 25 euro per team (10 pers.) voor deelname, BBQ en drinken.

Pers is van harte uitgenodigd om het 'WK Damsko' bij te wonen.

Bijlagen: foto's Damsko Football Academy.